П’ятниця, 29 Березня, 2024

Цього року Львів заробить майже 60 мільйонів гривень внаслідок депозитів

Сьогодні під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради мер Львова Андрій Садовий повідомив, що від розміщення коштів на депозиті місто цього року заробить 60 мільйонів гривень. Це стосується тимчасово вільних коштів, які вже мають своє призначення, відповідно до бюджету міста.

Як інформує “lviv-future“, міський голова Львова пояснив таку інформацію наступним чином. За його словами, вищезазначені 60 мільйонів гривень – це гроші, які були зароблені на депозиті тих коштів, які передбачені і виділені бюджетом на певні заходи, однак виконання цих заходів, особливо по бюджету розвитку, є розтягнуто в часі. У відділі фінансів Львівської міської ради вирішили, щоб ці кошти не лежали на рахунку в казначействі “без діла” у даний момент, а приносили користь місту, було відкрито депозитну лінію.

Під час засідання директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук пояснив схему такого роду прибутку. Наприклад, у бюджеті міста з’являються сьогодні кошти, але їх у цей день не потрібно. Тому фінансисти їх  одразу кладуть на депозит, де вони числяться до того моменту, коли стають потрібними. Таким чином, через 5−7 днів чи два тижні від цих коштів є відсоток. Посадовець наголосив, що це не додаткові кошти, це тимчасово вільні. До слова, минулого року практично на пустому місці у Львівській міській раді таким чином заробили майже 90 мільйонів гривень. Цього року станом на зараз вже зароблено 54 мільйони гривень. До кінця року передбачають загальна сума зароблених грошей становитиме близько 60 мільйонів гривень. Також пан Олег зазначив, що в банку наприкінці року не залишиться ні копійки.

Міський голова Львова Андрій Садовий щодо цієї теми сказав, що ці кошти у ЛМР використають на свій розсуд, так, як це буде корисно для громади і вони ні в якому разі не віддадуть їх на Київ. Мер додав, що вважає, що кожна бюджетна гривня, особливо міських коштів, має працювати чітко і активно, і має приносити зиск громаді міста.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.