Субота, 20 Квітня, 2024

У Львові є розумна парковка, система якої сама шукає вільне місце для авто

У Львові на вул . Садовій, 2а, знаходиться одна з найбільших українських IT-компаній – SoftServe. Вона є розробником програмних продуктів та додатків та надає широкий спектр послуг у сферах оптимізації програмного забезпечення, хмарних технологій, мобільних рішень, дизайну та розробки користувацьких інтерфейсів, безпеки, а також Великих Даних (BigData)/Аналітики для галузей охорони здоров’я, роздрібної торгівлі, автомобілебудування та інших. У компанії працює 4000 спеціалістів. Розробницькі та представницькі офіси компанії є у Північній Америці, Східній, Західній та Північній Європі. Два головні офіси компанії є в Остіні (штат Техас, США) та у Львові. Саме тут фахівці встановили розумну систему паркінгу.

Як інформує “lviv-future“, у листопаді на території головного офісу SoftServe на вул. Садовій була встановлена розумна система паркінгу, яка працює на базі машинного навчання. Система значно допомагає водіям зекономити час на пошук вільного місця. Розроблене рішення складається з мобільного веб-додатку, а також розміщеного на в’їзді до паркінгу LCD дисплея. Використовуючи встановлені на даху камери, система застосовує алгоритми машинного навчання для аналізу отриманих зображень. Після обробки інформація моментально потрапляє до системи та виводиться на екран, вказуючи вільні, зайняті чи зарезервовані паркомісця. Про це повідомили у ЛМР.

На відміну від існуючих на ринку подібних систем, Smart Parking не вимагає сотень сенсорів та кілометрів кабелю, тож може використовуватись для парковок відкритого типу, що не були відповідним чином обладнані під час їх побудови. Рішення від SoftServe використовує лише кілька зовнішніх камер нижнього цінового діапазону.

Система постійно навчається, особливо в контексті розпізнавання зображень за різних погодних умов. Команда розробників не планує зупинятися і вже працює над розумними воротами, які будуть автоматично відкриватися після розпізнавання номерних знаків.

Нагадаємо, Восени SoftServe у партнерстві з одним з найбільших клієнтів компанії Cisco погодили з Львівською міською радою впровадження пілотного проекту розумної парковки у Львові. Першим його етапом стане встановлення подібної системи аналізу зайнятих паркомісць на трьох найбільших паркувальних об’єктах у центральній частині Львова. У подальших планах ініціативи — розробити мобільний додаток для львів’ян з функціями навігації до найближчого вільного паркувального місця та зручної безготівкової оплати за парковку авто. Інформація про наявність вільних паркомісць оновлюватиметься в режимі реального часу. Доступ водіїв до інформації про вільні паркомісця дозволить частково розвантажити трафік у центральній частині міста, адже як свідчать дослідження, близько 30% всього трафіку в центральній частині мегаполісів складають автомобілі, які шукають вільне місце для паркування.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.