Вівторок, 23 Квітня, 2024

Мультитач-панелі і 3D-принтери: львівські школи отримають нове інноваційне обладнання

Одним із головним напрямів політики міста Львова, зокрема головних цілей діяльності мера Андрія Садового, є розвиток та фінансування освіти і науки в регіоні. Підтвердженням тому є те, що у бюджеті міста та області на наступний 2019 рік найбільше коштів виділено саме на освіту – премії та нагороди педагогам і учням, на обладнання та умови навчання у навчальних закладах тощо. Також стало відомо, що незабаром практично всі львівські школи отримають сучасні інноваційні засоби навчання. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як інформує “lviv-future“, для того, аби навчання у львівських школах було цікавим, а методи викладання — сучасними, управління освіти Львівської міської ради, ставить акцент на інтерактивність та інноваційність. Як повідомили у мерії, вже до кінця року кожна школа матиме по 2 мультитач-панелі.

Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, розповіла, що у цьому році управління освіти закупило 20 кабінетів фізики та хімії. Загалом за період 2016−2018 років вже закуплено 66 таких кабінетів, а на наступний рік залишається закупити ще 37 кабінетів. Це є обладнання для кабінетів фізики та хімії.

Пані Галина також повідомила, що у 2018 році вони закупили на місто 31 3D-принтер. В цілому за минулий рік і за цей рік 69 шкіл отримали такі 3D-принтери, залишається ще 34 закупити на наступний рік. Крім того, у 2018 році управління освіти Львова закупило для  шкіл міста 20 мультитач-панелей (плюс ще по лізингу). Поставка по лізингу буде відбуватися вже з наступного тижня: вже погоджено графік поставки і перелік навчальних закладів, куди буде доставлено мультитач-панелі.

Галина Слічна, підвівши підсумок, сказала, що до кінця року кожна львівська школа матиме по 2 мультитач-панелі, окрім початкових шкіл. І 2 школи будуть мати по три панелі.

За повідомленням пані Галини Слічної, у 2019 – 2020 роках львівські освітяни планують закупити віртуальну реальність та хочуть облаштувати кабінет робототехніки у 10-ти школах і лінгафонні кабінети.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.