Четвер, 2 Травня, 2024

Львівські будівлі пристосують для людей з інвалідністю

Сьогодні, 8 листопада, у Львівській міській раді було прийнято рішення щодо часткової зміни архітектури деяких львівських житлових будівель. Головним чином ці зміни полягають у пристосуванні житлових будинків для людей з інвалідністю, і пов’язані вони із новою ухваленою Програмою доступності житлових приміщень осіб з інвалідністю, а саме – людям з порушенням зору 1 групи. Про оновлення львівських будівель розповідає сайт “Львів Майбутнього“. 

Так, попередньо у Львові було проведено анкетування та обстеження спеціальною групою осіб, які перевіряли львівські будинки з точки зору умов для людей з вадами. Результатом перевірки львівських будівель стало те, що вже в наступному році буде здійснено облаштування визначеного списку будівель в місті Лева, де Львівська міська рада планує встановити спеціальні підйомники. На сьогодні відомо, що такі підйомники стануть частиною архітектури п’ятнадцяти львівських будинків. Спеціальні підйомники будуть вести львів’ян або до ліфта, або до квартир у будинку. 

До списку оновлених в наступному році будівель увійшли будинки на вулиці Гавришкевича, Заводській, Замарстинівській, Кавалерідзе, Купальській, Личаківській, Миколайчука та інших львівських вулиць. В міському бюджеті на встановлення підйомників було виділено більше двох мільйонів гривень. 

Окрім цього, в львівських будинках, де потрібно, Львівська міська рада планує встановити пандуси, а в деяких будівлях планується також встановлення рельєфних табло в ліфтах і тактильної плитки в ліфтах та територіях поруч з під’їздами львівських будівель. 

У міській раді Львова зазначають, що цьогоріч і в наступні роки також обстеженням житлових будівель міста будуть займатися моніторингові групи, які і будуть формувати списки будівель, що найбільше потребують таких нововведень. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.