П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Львівщині запустили мобільний додаток, що допомагатиме людям у надзвичайних ситуаціях

Безпека людини — такий стан людини, коли дія зовнішніх та внутрішніх факторів не призводить до погіршення функціонування та розвитку організму, свідомості, психіки та людини в цілому і не перешкоджає досягненню певних бажаних, для людини, цілей. Тому з метою підвищення рівня безпеки громадян в разі виникнення екстремальних ситуацій, у Львівській області запустили мобільний додаток.

На Львівщині запустили мобільний додаток “Саморятівник” з метою підвищення рівня безпеки громадян за допомогою сучасних методів та технологій для швидкого реагування та оперативних дій в разі виникненя надзвичайних ситуацій, пише прес-центр Львівської ОДА.

Як інформує “lviv-future“, програма створена для пошуку людей, зокрема дітей, що загубилися на місцевості. Якщо особа загубилася,  чи їй стало погано або травмувалась і знаходиться в безлюдній місцевості, наприклад лісі, вона може скористатися цим додатком та відправити автоматично створене повідомлення близьким та рідним, а також, при потребі, може зв’язатися з відповідними спец-службами (101, 102, 103, 112).

Мобільний додаток фіксує та надсилає координати особи різними способами : через viber, sms, email і тд. Службам, маючи координати людини, буде значно простіше її відшукати та своєчасно надати необхідну допомогу.

Спец-служби, отримавши сигнал можуть зателефонувати потерпілому для з’ясування обставин. Мобільний додаток дає можливість потерпілому автоматично публікувати сигнал “SOS” на сторінці у Facebook для комунікації з небайдужими особами, які зможуть допомогти. Всього, що мінімально потребує цей мобільний додаток, це ввімкнений GPS.

Запустила мобільний додаток Асоціація гірських провідників “Ровінь”. Поки що програма доступна для OS Android, завантажити її можна на Play Market.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.