Четвер, 25 Квітня, 2024

У львівській кнайпі розробили меню для незрячих: хто втілив таку ідею та в якому закладі?

З 14 грудня у львівській кнайпі “Пструг, хліб та вино” можна скористатись меню шрифтом Брайля. Його розробили Холдинг емоцій “!FEST” спільно з Ресурсним центром “Львівської політехніки”. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як інформує “lviv-future“, за словами керівника відділу PR та комунікацій Холдингу емоцій “!FEST” Тараса Маселка, таку новинку з меню у кнайпі розробили зовсім не для збільшення потоку відвідувачів чи реклами, а насамперед для того, щоб люди з вадами зору могли комфортно і затишно поїсти та відпочити у кав’ярні. Пан Тарас додав, що таке меню – це перший крок, щоб привернути увагу бізнесу до створення належних умов для всіх людей у суспільстві.

Меню кнайпи “Пструг, хліб та вино” від початку й до кінця написано шрифтом Брайля. Воно має 37 сторінок та поки є в  одному екземплярі. Автори цього інклюзивного проекту зазначають, що коли меню матиме попит, то його надрукують ще у кількох екземплярах.

Адміністрація закладу повідомила, що, аби офіціанти могли професійно обслуговували гостей закладу з вадами зору, Ресурсний центр спільно з Холдингом емоцій “!FEST” організували спеціальне інклюзивне навчання для персоналу. Крім того, офіціанти практикували робити замовлення та приймати їх, дивились мультики для незрячих та пробували відчути те, що відчувають люди з вадами зору чи цілком незрячі.

Керівник ресурсного центру “Львівської політехніки” Оксана Потимко, яка сама втратила зір, зазначила, що втіливши таку ідею “у життя”, вони не сподіваються на миттєвий масовий похід у цей заклад незрячих людей. Однак з плином часу такі люди усвідомлять, що є заклад харчування у Львові, у якому вони справляться, бо тут є зрозуміле для них меню та офіціанти, які зможуть їм допомогти. Мета ж цього проекту більш глобальна – залучати до соціуму людей (у даному випадку – з вадами зору) з будь-якими вадами, адже вони – частинка нашого (кожного) суспільства.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.