Вівторок, 19 Березня, 2024

SoftServe відкриє лабораторію для студентів ЛНУ ім. І. Франка

У середу, 26 грудня о 11.00 год. на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій ЛНУ ім. І. Франка, що на вул. Тарнавського, 107 з ініціативи компанії SoftServe відкриють лабораторію робототехніки. Тут навчатимуться студенти факультету електроніки та комп’ютерних технологій. Про це повідомляє прес-центр ЛМР.

Як пише “lviv-future“, проводити факультативні заняття фахівці SoftServe разом з викладачами факультету почали ще в вересні. Однак відтепер вони матимуть можливість здобувати знання в сучасній аудиторії, обладнаній всім необхідним, понаючи від мережі інтернет та 13-ти комп’ютерів, та закінчуючи роботами Turtlebot 3 та всіма необхідними матеріалами для роботи з ними. Це оснащення дасть змогу студентам не лише відпрацьовувати алгоритми в режимі симуляції, але й вчитися керувати реальними мобільними платформами.

Мені надзвичайно приємно спостерігати якісні трансформації, що останні кілька років відбуваються у ІТ-освіті Львова завдяки синергії бізнесу та університетів, — наголошує співзасновник та член Ради Директорів SoftServe, Голова Наглядової Ради ЛНУ ім. І. Франка Тарас Кицмей. — Наша компанія, як і вся індустрія, залежить від розвитку освіти. Тож ми приділяємо велику увагу співпраці з університетами, для того, аби зберегти високу конкурентоздатність існуючих і майбутніх українських ІТ-спеціалістів.

Як розповідає віце-президент з провідних технологій SoftServe Сергій Газієв, зараз напрямок Robotics розвивається досить швидко і прикладів цьому вдосталь: автоматизовані склади Amazon, самокеровані авто від Google, роботи Boston Dinamics В той же час дисципліна стає більше демократичнішою та доступнішою, що сприяє впровадженню її на більшості підприємствах.

Крім того, Robotics поєднує суміжні дисципліни, такі як Інтернет речей та Штучний інтелект, що в свою чергу допомагає розвивати таланти, які матимуть на ринку праці більшу цінність, ніж традиційні фахівці в сфері програмування.

Вибрали майданчик для занять зовсім не випадково, оскільки завдяки базі знань з електроніки студенти є підготовленими для здобуття практичних навичок з робототехніки, яка зараз набуває стрімкого розвитку.

Працюють над проектом студенти групами по 8-10 чоловік. Працюючи в лабораторії, студенти матимуть можливість відтворити основні алгоритми навігації роботів та в подальшому зможуть впровадити для роботів алгоритми вищого рівня — комп’ютерний зір, аналіз мовлення.

Додамо, що в день відкриття лабораторії перша група студентів показуватиме свої перші проекти з робототехніки, які почали на факультативних заняттях від SoftServe.

Відкриття відбудеться 26 грудня о 11.00 за аресою, Тарнавського, 107 , ауд. 313.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.