Вівторок, 19 Березня, 2024

У Львові створять інноваційно-креативний простір: що цікавого?

У Львові створять великий інноваційно-креативний простір в старому трамвайному депо. 28 грудня підписано інвестиційний договір між “Львівелектротрансом” та “Лем Стейшн”, повідомляє прес-центр ЛМР.

Як пише “lviv-future“, інноваційно-креативний простір створять на базі старого трамвайного депо, що на вул. Вітовського-Сахарова. Проект передбачає зони для стартапів, ІТ, громадських подій, воркшопів, винаходів, навчальних центрів. Також проектом передбачено парковий та студентський простір, лабораторії для наукових розробок.

Мета проекту – створити інноваційно-креативний простір для різних категорій населення, включаючи студентів, працівників IT- сфери, громадських діячів, журналістів тощо, для різностороннього розвитку та реалізації креативного та інтелектуального потенціалу нашого міста.

Проект дасть можливість залучити значний обсяг інвестицій, не менше 30 млн.грн та ставить на меті провести реконструкцію частини трамвайного депо, будівель та споруд, що знаходяться поряд.

Зазначимо, що даний проект передбачає створення відкритого громадського простору з терасами, місцями для проведення публічних та соціальних заходів. Тут можуть встановити інтерактивні скульптури, витвори сучасного мистецтва, проводити театральні імпровізації та перформанси, концерти, кінопокази тощо.

Додамо, що  трамвайне депо, де створюватимуть креативний простір є найстарішим у Львові, є пам’яткою технічної архітектури. Раніше на його базі розміщувалися вагонно-ремонтні майстерні , також тут відбувалися мистецькі фестивалі та виставки сучасного мистецтва.

Засновниками “Lem Station” є є співзасновник ІТ-компанії N-iX Дмитро Косарєв, підприємець та екс-директор ЛКП «Лев» Олег Мацех, ресторатор та співвласник «Kumpel Group» Марк Зархін, співзасновник ІТ-компанії SoftServe Тарас Кицмей, власник готелю «Леополіс» Тарас Добрянський та представник Фінської інвестиційної компанії K.Hartwall Invest Олег Дрінь.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.