Четвер, 25 Квітня, 2024

Біля ТВЦ "Південний" збудують новий інноваційний житловий квартал

18 січня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво нового житлового комплексу у Львові, який мають реалізувати на ділянці поблизу торгово-виробничого та розважального центру “Південний” та супермаркету “ВАМ”. 

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, на даний час на території майбутнього житлового кварталу розміщена автостоянка (приблизно на 250 місць), автомийка та кілька приватних будинків. Комплекс багатоповерхівок збудують на території загальною площею 1,72 га у районі вулиць Щирецької, Виговського та 6 і 8 Скнилівськими провулками.

Секції майбутніх будинків планують звести висотністю у 6-8 поверхів. Крім цього, тут заплановано будівництво дитячого садка на 50 місць і підземного багаторівневого паркінгу на 100-150 місць. Як бонус, мешканці майбутнього кварталу зможуть користуватись підземним паркінгом, що знаходиться на території ТРЦ “Південний”. Також у межах цього комплексу передбачено встановити невеликі об’єкти торгівлі, автостоянку та пішохідні зони. Про це пише видавництво zaxid.net.

Зараз на охопленій детальним планом території проживає близько 130 людей. Опісля розбудови та втілення проекту житлового кварталу на території зможуть оселитись більше 1200 осіб. Реалізовувати цей магапроект будуть у наступні 10 років, починаючи з 2019 року. На даний час ще не відомо, хто саме займатиметься будівництвом житлового кварталу поблизу “Південного”.

Пригадаємо, про цей проект з мешканцями вищезгаданих територій говорили ще влітку минулого року. Зокрема, 2 липня у приміщенні школи №18 громада зустрічалась з архітектором цього проекту, де мала змогу поділитись своїми пропозиціями щодо особливостей втілення майбутнього житлового кварталу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.