Середа, 24 Квітня, 2024

"Сихівський" трамвай №8 курсуватиме на Наукову: депутати підтримали щодо цього петицію

24 січня на сесії Львівської міської ради було прийнято ухвалу “Про розгляд електронної петиції “Продовження лінії “Сихівського” трамвая від вул. Вернадського до вул. Наукової через Автовокзал”. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як інформує “lviv-future“, дана петиція була подана Наталією Собко. У тексті петиції авторка, зокрема, вказує на те, що вперше плани будівництва трамвайної лінії з Сихова на вул. Княгині Ольги публічно озвучив очільник Львова Андрій Садовий ще під час запуску трамвая на Сихів у листопаді 2016 року. Цього тижня таку ініціативу львівські депутати підтримали без обговорення.

Авторка проекту-петиції стверджує, що у цьому транспортному задумі багато переваг, адже буде з’єднано два великі спальні райони у межах вулиць Наукова-Стрийська-Вернадського-Княгині Ольги. Крім того, у разі втілення такого проекту у життя міста, з’явиться і нова дорога, яка існуватиме одночасно з трамвайною лінією і зніме затори з вулиць Стрийська-Наукова-Хуторівка. Також Наталя Собко певна, що у зв’язку з подовженням трамвайної лінії буде добудовано міст на перехресті Княгині Ольги-Наукової, будівництво якого заморозили ще у 90-х роках і використовують нині як платний паркінг. Про це пише zik.ua.

Юрій Лукашевський, начальник управління “Секретаріат ради” зазначив, що петиція була зареєстрована в Єдиній системі електронних петицій та набрала 500 голосів підтримки, тому на розгляд сесії Львівської міської ради винесли ухвалу “Про розгляд петиції “Продовження лінії “Сихівського” трамвая від вул. Вернадського до вул. Наукової через Автовокзал”. Згідно з прийнятою ухвалою виконавчому органу міської ради, визначеному міським головою, доручено до наступного пленарного засідання підготувати детальну дорожню карту вищезазначеного маршруту №8, аби з її допомогою вирішити усі питання, які порушує дана петиція.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.