П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Львівська мерія затвердила зміни системи оплати у транспорті: чи платитимуть з 1 лютого школярі?

Сьогодні, 25 січня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради депутати вирішували важливі для громади питання оплати за проїзд у громадському транспорті різними категоріями людей. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як інформує “lviv-future“, львівські посадовці прийняли такі рішення:

  • збільшити вартість проїзду у громадському транспорті до 7 грн;
  • зробити проїзд пенсіонерів та осіб з інвалідністю 3-ї групи абсолютно безкоштовним у всьому міському громадському транспорті;
  • проїзд дітей шкільного віку в громадському транспорті залишити пільговим за умови пред’явлення учнівського квитка, що засвідчує статус школяра.

Останню постанову про проїзд школярів у міському транспорті прийняли ще на сесії Львівської міської ради минулого року та зберігають її дію на майбутнє.

Зазначимо, у травні 2018 року на сесії Львівської міської ради було прийнято ухвалу “Про внесення змін до ухвали міської ради від 19.04.2018 № 3289 “Про встановлення пільгової вартості проїзду для дітей (учнів) шкільного віку”. Відповідно до норм цієї ухвали, діти шкільного віку мають право на безкоштовний проїзд у період навчального року, за умови пред’явлення учнівського квитка або іншого документа, який засвідчує статус школяра. У електротранспорті м. Львова учні мають право на безкоштовний проїзд протягом цілого року.

Пригадаємо, нещодавно у Львові було зафіксовано інцидент між водієм і хлопцем в автобусному маршруті № 3а. Зі слів водія, хлопець показав посвідчення не учня школи, тому водій попросив оплатити за проїзд. Про це розповів Олег Партика, в.о. начальника управління транспорту Львівської міської ради. За його словами, адміністрація ЛК АТП № 1 вже провела роз’яснювальну розмову з водієм та з’ясувала всі обставини транспортного конфлікту.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.