П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У львівських трамваях і тролейбусах запровадили нові абонементи: їх особливості та ціни

25 січня у Львові запровадили нові електронні абонементи на проїзд у електротранспорті міста – трамваях і тролейбусах. Відповідне рішення погодив виконавчий комітет мерії Львова. Про це пише прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, вже незабаром львів’яни для проїзду в міському електротранспорті зможуть придбати:

  • півторагодинний електронний абонемент з можливістю пересадки “трамвай-тролейбус” за 5,5 гривні;
  • денний електронний абонемент “трамвай-тролейбус” за 15 гривень;
  • триденний електронний абонемент “трамвай-тролейбус” за 40 гривень;
  • тримісячний електронний абонемент “трамвай-тролейбус” за 420 гривень.

Крім того, було прийнято рішення “Про запровадження системи безготівкового розрахунку в електротранспорті м. Львова”, яким дозволено ЛКП “Львівелектротранс” у порядку експерименту (з 1 січня по 31 грудня 2019 року) здійснювати безготівкові розрахунки за надання послуг з перевезення пасажирів з використанням комплексу самообслуговування “Ewallet” від компанії “EasyPay” за допомогою Блютуз. Крім того, можна буде здійснити оплату за проїзд у електротранспорті за допомогою SMS-повідомлень.

Пригадаємо, також 25 січня на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради депутати прийняли рішення щодо нової системи оплати різних категорій пасажирів у міському транспорті. Львівські посадовці затвердили збільшення вартості проїзду у громадському транспорті до 7 грн. Крім того, важливим рішенням стала постанова про безкоштовний проїзд пенсіонерів та осіб з інвалідністю 3-ої групи у всьому громадському транспорті Львова. Все це вступає у дію в перших числах лютого. Проїзд дітей шкільного віку в громадському транспорті залишили пільговим, тобто усі львівські школярі мають право на безкоштовне перевезення у часі навчального року за умови пред’явлення учнівського квитка, що засвідчує статус школяра.

Олег Партика, в.о. начальника управління транспорту, щодо нововведень у транспортній системі міста повідомив, що абсолютно всі перевізники у місті Львові мають строго дотримуватись вищезазначених постанов, які вже ухвалили у Львівській міській раді. Це стосується компаній: комунального АТП №1 та 4 приватних перевізників –  “АТП-14630”, “Міра і К”, “Фіакр-Львів” та “Успіх БМ.”

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.