П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Незабаром українці зможуть знімати готівку на касах супермаркетів: як це працюватиме та відколи?

Вже цієї весни в Україні запустять сервіс зняття готівки з банківської картки у супермаркеті. Аналогічний сервіс вже працює у багатьох країнах світу, зокрема у США, Туреччині та європейських країнах. Про це пише tsn.ua.

Як повідомляє інформаційне агентство “lviv-future“, послуга зняття готівки на касі супермаркету має запрацювати у найбільших торговельних мережах країни. Зняти кошти можна буде під час покупки товару на касі. Декілька вітчизняних банків разом із платіжними системами вже її тестують. Про вартість цієї послуги на теренах України поки не говорять, але фахівці прогнозують, що швидше за все, вартість операції буде відповідати зняттю коштів з картки через банкомат “чужого” банку.

Олександр Карпов, директор Української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем ЕМА, розповів, що є великі шанси, що цей сервіс запрацює до літа, можливо і за 90 днів. Він додав, що низка банків спільно з MasterCard уже тестують цю систему.

Євген Веремейченко, координатор Комітету з функціонування електронних платіжок Європейської бізнес асоціації, про цю інновацію говорить наступне. Послуга є надзвичайно затребуваною, адже дозволить вирішити проблему недостатнього розвитку інфраструктури там, де, наприклад, немає банкомату, але є термінал як прийому, так і видачі. Спеціаліст підкреслює, що вигоду від інноваційної операції отримають усі сторони: для торговців плюс в залученні нових клієнтів і в економії витрат на інкасацію, а для споживача зручність в тому, що не потрібно шукати банкомат – гроші можна зняти на місці, у магазині чи, наприклад, на заправці. Про це пише economics.unian.ua.

Сервіс стане особливо корисним для мешканців сільських і віддалених регіонів, адже їм часто до банкомату доводиться долати значну відстань. Фахівці наголошують на тому, що отримати готівку за допомогою нового сервісу можна буде далеко не в кожному магазині – торгова точка має бути устакована відповідним обладнанням.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.