Вівторок, 19 Березня, 2024

У Винниках, що біля Львова, школярів будуть навчати ІТ

Нещодавно на сайті “Львівського порталу” з’явилася інформація про те, що в Винниках відкрили школу інформаційних технологій для підлітків, пише сайт “Львів Майбутнього“. Школа отримала назву SOVA (School of Vital Activities). Тут будуть навчати учнів 6-11 класів навчати програмуванню, робототехніці, розмовної англійської мови. Про це розповіли у прес-службі Винниківської міської ради. 

Програму навчання школярів було створено за допомоги спеціалістів з різних ІТ-компаній. До слова, ці спеціалісти також будуть навчати школярів. Саме навчання в школі ІТ стартує вже з 11 лютого, як повідомили в прес-службі. На відкриття школи прибули провідні ІТ-спеціалісти відомих в Україні компаній EPAM, Soft Serve, Global Logic. Зараз в цій школі приймають заявки від охочих, а також працюють над формуванням класів. 

Власне, відкриття ІТ-школи в Винниках обумовлене розвитком цієї сфери в Україні та світі. Знання з програмування та робототехніки допоможуть дітям після закінчення школи у поступленні в вищі навчальні заклади, а згодом – і в пошуці роботи. До слова, під час відкриття спеціалісти повідомили, що деяких школярів беруть на роботу в компанії ще до завершення отримання освіти. 

Під час відкриття школи мер Винник заявив, що розвиток ІТ-сфери і навчання школярів було в планах міста впродовж кількох останніх років. Англійська ж мова, яку діти також будуть вивчати в новій школі, потрібна для того, щоб діти згодом могли себе репрезентувати в суспільстві. Так, сьогодні в Україні вже є багато курсів з програмування, де роблять акцент суто на програмуванні та робототехніці, однак часто забувають і про те, що програмісти також повинні себе вміти презентувати в сучасному суспільстві.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.