Середа, 24 Квітня, 2024

Українським школярам будуть безкоштовно видавати електронні підручники

Нещодавно на сайті Міністерства освіти та науки України було опубліковано інформацію про те, що відтепер українським школярам будуть безкоштовно видавати електронні підручники, пише сайт “Львів Майбутнього“. Відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів України ще 23 січня. Згідно з цим рішенням, держава буде забезпечувати учнів та вчителів українських шкіл як паперовими, так і електронними підручниками. 

Закон України “Про освіту” гарантує українським школярам забезпечення безплатними підручниками. Однак тепер уряд прийняв Порядок, який буде визначати чіткий механізм забезпечення шкіл підручниками. Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України, при цьому наголошує, що мова йде як про електронні версії підручників в форматі pdf, так і про електронні підручники та підручники з аудіосупроводом. 

Доступ до електронних підручників, право використання яких придбано державою, учні та вчителі отримуватимуть через Національну освітню електронну платформу. В Порядок було затверджено цілу низку важливих змін, серед яких те, що безоплатно підручниками забезпечуватимуть тих, хто отримує повну загальну середню освіту не лише в школах та закладах профосвіти, а й в закладах фахової передвищої та вищої освіти (йдеться про коледжі та технікуми). Педпрацівники будуть отримувати навчально-методичну літературу як додаток до підручників

Принагідно нагадуємо, що цього року МОН має змінити процедуру експертизи та конкурсного відбору підручників. Відтепер оцінювати подані на конкурс матеріали будуть фахові експерти, які попередньо також пройдуть навчання. Також слід додати, що зміни відбудуться і в процедурі визначення тиражу підручників. Його буде розраховано на п’ятирічний термін відповідно до реальних потреб суспільства. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.