П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Батьки новонароджених більше не стоятимуть у чергах: в Україні запроваджують послугу "е-малятко"

Кабінет міністрів України вже незабаром запровадить електронну послугу “е-малятко”. Таку заяву на засіданні уряду зробив прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Про це пише видання rbc.ua.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, програма “е-малятко” дозволятиме членам сім’ї, у яких народився малюк, оформляти документи на дитину, допомогу, інші довідки у режимі онлайн. За словами Володимира Гройсмана, головною метою створення цієї опції є допомога батькам у спрощенні адміністративного паперового навантаження. Крім того, це заощадить час.

Зазначимо, програму “е-малятко” запровадили у рамках реалізації проекту ЄС “Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні” (EU4PAR). Автори е-ідеї зазначають, що у результаті впровадженням в Україні цієї надзвичайно важливої послуги, кожного року нею користуватимуться близько 400 000 тисяч громадян. Про це інформує eeas.europa.eu.

Штефан Шльойнінг, керівник програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні, наголосив, що проект “Е-малятко” – це чудова та якісна послуга, яка орієнтована на користувача. Вона надаватиметься за принципом “єдиного вікна” та на основі інтероперабельності даних. Впровадження цієї програми у життя українців може заощадити для батьків десятки годин паперової тяганини, а також представити Україну як одного з лідерів у цій сфері.

На сьогодні ЄС активно підтримує цей проект в Україні та має намір сприяти йому усіма можливими засобами. Адміністрація цього проекту зазначає, що на початковому етапі вкрай важливо налагодити ефективний механізм співпраці як на організаційному, так і на політичному рівнях, однак усі воєдино вірять у його успішність та виправданість.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.