Субота, 20 Квітня, 2024

Медики Львівщини працюватимуть з комфортом: закупили 43 Renault Duster для сільських амбулаторій

У четвер, 28 березня, під час медичного форуму сімейним лікарям нових сільських лікарських амбулаторій Львівщини урочисто вручили ключі від новеньких автомобілів. Загалом для сільської медицини передали 43 авто марки Renault Duster. Про це пише прес-служба Львівської обласної адміністрації.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, автомобілі призначені для покращення умов роботи медиків у сільській медицині. Ці Renault Duster – це автомобілі з підвищеною прохідністю, що дозволить медичному персоналу доїхати до найвіддаленіших населених пунктів у найкоротші терміни. Це в окремих випадках збереже життя людям.

У часі урочистої частини вручення ключів від авто, медики Львівщини надзвичайно раділи, що такі позитивні зміни торкнулись їх непростої роботи та були вдячні за те, що ці машини зроблять їх роботу комфортнішою, а головне, що за допомогою авто вони зможуть у рази швидше приїжджати на виклики.

Такі приємні новини у сфері сільської медицини опублікував на своїй сторінці у Facebook один з учасників медичного форуму, сімейний лікар амбулаторії сімейної медицини села Краківець Яворівського району Ігор Заставний. До того ж чоловік є одним з найактивніших учасників підготовки проекту Закону “Про підтримку сільської медицини” і за його ініціативи в тому числі амбулаторії Львівщини отримали ці авто, фото яких він розмістив у соцмережі, написавши:

“Це не просто фото. За ним – важка робота, безсонні ночі, за ним – люди, які зробили те, чого напевне, ніхто ніколи в Україні до цього не робив. Дякуємо вам всім. Сьогодні сільські медики сміялись, обіймались і фотографувались. Це вартує всього.”

Нагадаємо, Львівській області виділили 377 млн грн на реалізацію програми “Підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській медицині”. За ці кошти на Львівщині до кінця вересня 2019 року мають збудувати 43 амбулаторії сімейної медицини. За попередньою інформацією, станом на 28 березня 2019 року будівництво триває на 39 об’єктах.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.