П’ятниця, 26 Квітня, 2024

З 1 жовтня водії повинні дотримуватись ще одного ПДР

Відсьогодні водії транспортних засобів повинні дотримуватись нового правила дорожнього руху, що кожного року вступає в дію з 1 жовтня, – їздити з увімкненими денними ходовими вогнями або вмикати ближнє світло фар за межами населених пунктів. Про це інформують у прес-службі поліції України.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, вищезазначену вимогу офіційно затверджено у Правилах дорожнього руху (ПДР) в Україні, у пункті 9.8, який передбачає з 1 жовтня до 1 травня усім водіям на заміських дорогах їздити з увімкненим ближнім світлом фар. Вимога є обов’язковою для виконання та передбачає штрафи у разі порушення. Це правило руху покликано зробити рух на автошляхах в осінньо-зимовий період більш безпечним, адже у ці місяці спостерігаємо скорочення світлового дня та часті несприятливі погодні умови. Саме тому виникає виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.

Юрій Качмар, один з командирів патрульної поліції Львівської області, підкреслив, що це правило є обов’яковим для виконання у будь-який час доби. Адже авто з увімкненим ближнім світлом чи денними ходовими вогнями краще помітне на дорозі в умовах слабкої освітленості, що характерні для осінньо-зимово-весняного періоду. Також поліцейський додав, що за ігнорування цієї норми ПДР передбачено покарання у вигляді штрафу. Згідно частини 2 статті 122 Кодексу України про адмінправопорушення за “Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів” передбачено штраф у розмірі 425 гривень, передає Укрінформ.

Отож, дорогі водії, будьте завжди уважними на дорозі, а тепер ще й не забувайте вмикати світло, виїжджаючи на заміські автошляхи.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.