Субота, 20 Квітня, 2024

Вже з цього літа українці зможуть безкоштовно робити тести на рак: подробиці від Супрун

Уляна Супрун повідомила, що, починаючи з літа 2019 року, в Україні можна буде безкоштовно здати аналізи щодо наявності в організмі онкологічних захворювань. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, за словами пані Уляни вже за два місяці (приблизно) українці зможуть на абсолютно безкоштовній основі здавати необхідні аналізи для виявлення/ невиявлення онкологій. Для цього, зазначила посадовиця, людині необхідно буде просто отримати направлення на проходження скринінгових досліджень від свого сімейного лікаря (чи онкофахівця).

Уляна Супрун неодноразово зазначає, що в Україні високий рівень смертності від онкозахворювань саме через пізню діагностику – це стосується і дітей, і дорослих. Тому така інновація в українській медицині, на думку Супрун, повинна у рази зменшити цю жахливу статистику. Головний медик країни повідомила, що вже з літа кожен українець, який має свого сімейного лікаря, зможе піти до нього і отримати направлення на безкоштовну діагностику щодо захворювань на рак. Уляна Супрун зауважила:

“У гарантованому пакеті послуг первинної ланки є скринінгові тести на рак. Цього літа ми з урядом будемо розвивати програму “Безкоштовна діагностика”, будуть додаткові тести щодо раннього виявлення.”

Нагадаємо, цього року Міністерство охорони здоров’я забезпечило 100% потреби на лікування онкологічних захворювань у дітей, а також 60-70% у дорослих.

До слова, однією з останніх новин від Уляни Супрун стали її рекомендації щодо проведення якісного дослідження на алкоголь та нaркотики. На думку посадовиці, у разі потреби зробити такі аналізи в Україні, варто звернутись в антидопінговий центр Національного Олімпійського комітету – саме тут найбільш сучасне обладнання, яке дозволить показати найдостовірніші дані.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.