Субота, 27 Квітня, 2024

Е-реєстратура, е-рецепт та е-картка: інновації у медичних закладах Львова

Львів’яни поступово починають ознайомлюватися з інноваціями, які зараз впроваджуються в стінах медичних закладів нашого міста та регіону загалом. Про що йдеться? Перш за все, мова йде про електронну реєстратуру, електронний рецепт та електронну медичну картку. Серед останніх нововведень – електронний рецепт на ліки для пацієнтів лікарень та електронна медична картка. Електронна медична картка зараз уже працює у Львові в тестовому режимі, це – електронний облік за системою ІСРС-2. Про те, як зараз працюють нововведення у медичних закладах міста, розповідає “Львів Майбутнього“. 

Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, напередодні наголосив на тому, наскільки поточний рік є важливим в плані запровадження новацій у медичній системі, яка сьогодні діє у місті. Розпочали впровадження електронних сервісів у медичних закладах ще у 2013 році: тоді в міській дитячій клінічній лікарні з’явилася електронна медична картка пацієнта. До слова, вона була однією з найперших таких в Україні, і важливо, що вона продемонструвала себе як успішна. Фактично, завдяки цій системі зараз можна зафіксувати весь цикл лікування пацієнта, починаючи від поступлення в лікарню і завершуючи випискою. 

Пригадуємо, що у 2015 році у Львові з’явилася одна з перших в Україні електронних реєстратур. Вперше вона з’явилася у 4 поліклініці. Зараз кожен львів’янин може записатися на прийом до лікаря в режимі онлайн. Перевагою такого сервісу є доступність і зручність, адже пацієнт сам може записатися на прийом тоді, коли йому дозволяє це зробити час. Сьогодні львів’яни поступово починають звикати до такої системи і вже активно користуються нею. 

З початком квітня у львівських медичних закладах запроваджено електронні рецепти. Останні результати дії такого нововведення повідомила прес-служба Львівської міської ради: у Львові уже виписали понад 5 тисяч електронних рецептів. Важливо однак те, що львів’яни мають знати, що такі рецепти отримують тільки ті, хто підписав декларацію з лікарем. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.