Вівторок, 19 Березня, 2024

У Львові відбувся ідеатон

У Львові цього року відбувся третій за рахунком ідеатон. За два дні на заході виступили десяток менторів, 11 команд.

На Львівському конкурсі студентські презентували свої ідеї у чотирьох напрямках – Львів утретє відвідали іноземні експерти, які консультують місто у розробці Плану сталої мобільності, передає видання Zaxid.net.

Як пише “lviv-future“, один з ментрорів та учасник журі Валерій Даниленко, розповів, що на заході дуже цікаво, тому, що тут зібралися люди які імплементують якісь ідеї. В них багато ідей, думок, горять очі, вони хочуть втілити в життя щось цікаве й корисне.

Свої ідеї в стартапи перетворювали 11 команд. На створеня проекту команди мали два дні. Упродовж всього часу вони були пыд супроводом наставників – маркетологів, юристів, розробників…

Очільниця міського управління IT Марта Романяк розповіла, що основною метою була мотивація. Команди були зацікавлені в участі в ідеатоні. Однією з умов була участь від чотирьох до шести учасників, серед яких хоча б двоє повинні бути працівниками IT-кластеру, тобто розбиратися в сфері IT.

Серед проектів були соціальні, інформаційні, інфраструктурні та навіть музичні. Студенти аналізували проблеми з якими стикаються в реальному житті. Для прикладу, програма “Механізми” створила програму для пошуку студентських стажувань.

Учасник команди Владислав розповів, що інколи вони стикаються з тим, що навчаються в університеті, але не завжди є можливість десь попрактикуватись, побачити як насправді працює система.

Команда Lemberg State створила ресурс, який дозволяє слідкувати за відвідуванням в школі. Система повинна інентифікувати школяра, фікусвати час, коли він зайшов і вийшов.

А ось переможцем ідеатону стала команда Team_d. За два дні їм вдалося створити свій сайт. Вони розробили платформу, яка шукає житло, що здають на короткий строк та оренди комунальних приміщень для проведення різноманітних заходів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.