П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Львові на перетині вул. Шевченка з вул. Левандівською облаштують квазі-кільце

У Львові на цей рік заплановано чимало реконструкцій та ремонтів вулиць та будівництво доріг. Саме в рамках цього мегаплану на вулиці Шевченка планують кардинально реорганізувати рух, облаштувавши там квазі-кільце. Мова йде про сектор, що на перетині вул. Шевченка та вул. Левандівської.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future”, нову схему майбутнього дорожнього руху на свої сторінці у соціальній мережі Фейсбук опублікував радник мера Андрій Білий. У своєму дописі посадовець зазначив, що реконструкція вул. Шевченка розпочнеться на ділянці з перехрестям на вул. Левандівській, що суттєво зменшитить транспортне навантаження. Ця зміна руху дасть можливість водіям при бажанні виїжджати на вулицю Городоцьку з двох боків – з Рясного і Левандівки та зніме навантаження. Про це пише видання 032.ua

За словами Андрія Білого, вул. Шевченка є одним з двох шляхів в центр міста для мешканців Левандівки, Рясного та північно-західних районів області незалежно від того, чи люди їдуть у громадському транспорті, чи авто, чи велосипедом, чи йдуть пішки. Через вул. Шевченка щодоби проходить близько 16 тис. транспортних засобів, які перевозять 32 тис. пасажирів громадського транспорту. Ті, хто користується вулицею Шевченка чи живе на ній, відчувають постійний дискомфорт від заторів, поганого стану покриття, відсутності умов для проїзду велосипедом, транспортний шум і загазованість. Все це є ознаками того, що вулиця більше не виконує покладених на неї функцій. Тому, вищезазначений проект зміни руху на цій ділянці має покласти край всім проблемам у цьому плані. 

За результатами проведеного фахівцями “Львівавтодору” моделювання, у мерії планують облаштувати нову транспортну розв’язку на перетині вулиць Шевченка – Левандівська – Залізнична. 

Відтак, вулицю Залізничну пропонують продовжити до вул. Шевченка та створити новий проїзд між вулицями Левандівської та Залізничною. А на перетині вул. Шевченка – Левандівська – Залізнична облаштують квазі-кільце зі світлофорним регулюванням. Пропонується також облаштувати безпечну інфраструктуру для пішоходів та збудувати велодоріжки. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.