П’ятниця, 26 Квітня, 2024

у Львові розробляють план сталої мобільності

Львів розробляє план сталої міської мобільності (ПСММ) в рамках проекту “Інтегрований розвиток міст в Україні”, який реалізовується в співпраці з німецькою урядовою організацією “Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH” та Львівською міською радою, до якого місто приєдналося у 2018 році. Розробку ПСММ у Львові здійснює “Робоча група з розробки плану сталої міської мобільності Львова”, до якої входять представники Інституту міста, представники проету GIZ, міської адміністрації і місцевих експертів з міської мобільності, передає прес-центр Львівсько міської ради.

Як пише “lviv-future“, лан сталої міської мобільності є стратегічним документом, який повинен визначати політику Львова щодо забезпечення потреб людей у пересуванні в межах міста до 2030 року.

Іноземні експерти повинні консультувати Робочу групу у розробці ПСММ, спираючись на досвід розробки схожих планів у містах Європи.

 Іноземні консультанти були обрані в результаті конкурсу, проведеного Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, та розпочали свою роботу у вересні 2018 року.  Іноземні експерти є об’єднаною командою декількох організацій зі Швейцарії та Німеччини, а саме: Урліке Хувер (Ulrike Huwer) та Мануель Орте (Manuel Oertle) з компанії Basler&Hofmann (Цюрих, Швейцарія), Урс Томан (Urs Thomann) з компанії Van de Wetering Atelier für Städtebau (Цюрих, Швейцарія) та Буркхард Хорн (Burkhard Horn), Берлін, Німеччина, який є незалежним експертом із планування сталої мобільності показала, що було зроблено з часу попереднього візиту, також обговорили проблемні питання та визначилися з подальшими напрямками діяльності.

Додамо, що команда Інституту міста є головним координаційним центром всього процесу створення та затвердження Плану сталої міської мобільності Львова. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.