П’ятниця, 19 Квітня, 2024

В Україні планують запустити вертолітні пасажирські перевезення: коли саме та які курорти з'єднають?

Незабаром в Україні планують запустити масштабний проект – реалізувати вертолітні пасажирські перевезення за маршрутом “Трускавець-Буковель-Затока”. Інвестиційний проект “Повітряний експрес” задумали втілити депутати Одеської ОДА. Зокрема, про це повідомили у їх прес-службі.

Як інформує “lviv-future“, за даними прес-служби Одеської ОДА реалізувати проект “Трускавець-Буковель-Затока” (мова йде про Затоку, що в Одеській області, Кароліно-Бугаз) буде “Міжнародна транспортна сервісна група ТВС” спільно з Американською корпорацією “Trans World Service” та корпорацією “EXIM”. Стартовий етап проекту передбачає будівництво та обладнання в Україні 9 вертолітних портів. Саме стільки українських міст пропонують об’єднати у 2020 році завдяки регулярним вертолітним перевезенням “Повітряний експрес”.

Світлана Шаталова, заступниця голови Одеської обласної державної адміністрації, розповіла, що відповідний меморандум про співпрацю вже підписали у місцевій облдержадміністрації та додала:

“Додатковий вид пасажирських перевезень, сучасний авіаційний транспорт, обладнані вертолітні майданчики зі штучним або ґрунтовим покриттям на узбережжі Чорного моря– усе це дасть ще один поштовх до розвитку туризму в Одеській області. Це інвестиції у регіон і нові робочі місця, відтак ми підтримали перспективу реалізації такого проекту”.

За задумом інвесторів, перевозити пасажирів будуть важкі вертольоти Boeing Vertol 107-II та Boeing 234 Chinook на 26 і 44 пасажирських місць. Ці повітряні судна буде обладнано всім необхідним для комфорту пасажирів: туалетною кімнатою, буфетом, відділенням для багажу, поличками для ручної поклажі. За попередніми підрахунками час польоту між курортами в середньому  становитиме 1,5 – 2 год. Про це пише видання 032.ua.

Втілення цього проекту відкриє великі можливості як для українських подорожуючих, так і для туристів з-за кордону, адже протягом одного дня люди зможуть побувати у найпопулярніших курортах України – у Трускавці Львівської області, Буковелі Івано-Франківської області та Затоці Одеської області, що значно збільшить потік туристів у кожен регіон та загалом підійме його статус.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.