Четвер, 25 Квітня, 2024

У Львові збудують інноваційний центр творчості для дітей та юнацтва

Незабаром у Львові розпочнуть будівництво інноваційного творчого центру для дітей та юнацтва. Таку новину повідомили ще у 2018 році, а відповідні містобудівні умови та обмеження затвердили на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради 8 лютого 2019 року. Про це пише tvoemisto.tv.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, центр творчості для дітей та юнацтва мають побудувати на вулиці Мельника, 21. Він знаходитиметься приблизно навпроти всім відомого палацу спорту “Україна”, що за адресою вул. Мельника, 18.

Львівський комплекс творчого центру дитини та юнацтва не має перевищувати 18 м. До слова, ще у 2018 році забудовник почав у цьому місці незаконне будівництво та добудував новий поверх без погодження в управлінні архітектури. Тоді ДАБІ оштрафувала Благодійний фонд “Лабораторія соціального новаторства” на понад 66 тисяч гривень, а згодом ще на 92 тисячі. Сьогодні ж забудовник працює у напрямку отримання усіх необхідних дозволів на будівництво.

За інформацією системи YouControl, Благодійний фонд “Лабораторія соціального новаторства” створили у 2016 році. Його основним видом діяльності є надання соціальної допомоги без забезпечення проживання. Засновниками цієї організації є Андрій Єлісеєв та Ярослав Пиж. Андрій Єлісеєв володіє компаніями, що займаються видавництвом книг, а Ярослав Пиж очолює Українську баптистську теологічну семінарію у Львові.

Зазначимо, ще у радянські часи на цьому місці був дитячий садок. Сам будинок не є пам’яткою архітектури однак належить до забудови 30-х років у стилі функціоналізму. Вілла має всі характерні риси цього стилю: вікна зроблені на кут, оздоблені клінкерною цеглою, нею ж декорований і фундамент будинку та вхідний портал. Також у деяких вікнах ще видніються автентичні гнуті шиби, які збереглись до сьогодні у старих дерев’яних рамах. Загалом будинок не торкнулась перебудова чи будь-які інші зміни. Навіть збереглась оригінальна огорожа, зроблена відповідно до стилю забудови.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.