Субота, 20 Квітня, 2024

Британський нейрохірург безкоштовно допомагає дітям у Львові

Минулого тижня з робочим візитом у медзаклад “Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова” завітав один з кращих нейрохірургів Великої Британії, а заодно – один з кращих світових професорів медицини, – Генрі Марш. Він з 1992 року співпрацює з нейрохірургами з пострадянських країн, зокрема й українськими. На сьогодні відомий нейрохірург провів тисячі операцій на головному та спинному мозку та здобув безліч професійних нагород. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як інформує “lviv-future“, за дні, що британський лікар провів у Львові, він оглянув 21 дитину із Західного регіону України. Окрім цього, медик консультативно наглядав за трьома ендоскопічними операціями на головному мозку, які виконували його львівські колеги — нейрохірурги міської дитячої лікарні. За три дні, які Генрі Марш працював у львівській лікарні, він не взяв ні копійки, а все це робив на благодійній основі.

Дмитро Квіт, головний лікар КНП “Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова”, розповів, що оскільки дитяча нейрохірургія є однією із найскладніших галузей медицини, професор Генрі Марш вважає для себе обов’язком і великою честю поділитись своїм досвідом з колегами-нейрохірургами міста Львова. За словами Квіта, професор бачить величезний потенціал львівських лікарів і вважає, що в міській дитячій лікарні можна зробити багато в галузі нейрохірургії. 

До слова, кожного року у відділенні нейрохірургії міської дитячої клінічної лікарні Львова виконують близько 70 високотехнологічних нейрохірургічних операцій, а нейрохірурги лікарні постійно проходять стажування у кращих клініках світу, підкріплюючи свої знання завдяки світовим професіоналам, такими як Генрі Марш та Джеймс Рутка.

Цікаво те, що про діяльність відомого британського нейрохірурга у 2007 році навіть було відзнято кінострічку “Англійський хірург”. У кіно йдеться про медичну практику Генрі Марша в Україні, куди він приїжджає упродовж 20 років. До того ж Генрі Марш є письменником. Вже будучи на пенсії він написав “Історії про життя, смерть і нейрохірургію”, в яких поділився роздумами про свою медичну практику.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.