Четвер, 25 Квітня, 2024

На Львівщині відкрили сучасне пологове відділення з новітнім обладнанням за 41 млн грн

Відтепер сучасні пологові відділення знаходяться не лише у Львові, але й в області, адже 12 лютого у Бродівській центральній районній лікарні урочисто відкрили після реконструкції пологове відділення з сучасним обладнанням та якісним ремонтом, на яке було витрачено майже 41 млн грн. Участь у цій події взяли: голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова облдержадміністрації Олег Синютка, керівництво району та, звичайно, медики. Про це пише прес-служба Львівської ОДА.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, дане пологове відділення закрили ще 2011 році на капітальний ремонт, який фактично тривав 8 років. До проведення реконструкції пологове відділення Бродівської ЦРЛ на 30 ліжок знаходилося у старому приміщенні, яке потребувало негайного ремонту і реконструкції та не відповідало жодним вимогам санітарно-епідеміологічного режиму, стандартам надання допомоги. Щороку у відділенні проходило понад 500 пологів, тому воно було досить важливим та значущим у регіоні.

За роки реконструкції та будівництва на даному об’єкті було здійснено: заміну даху, утеплення горища, фасаду, заміну віконних та дверних прорізів, влаштування збірного міжповерхового залізо-бетонного перекриття, заміну всіх внутрішніх мереж водопостачання та водовідведення, електропостачання, також прокладено нову систему теплопостачання із влаштуванням нової котельні із твердопаливними котлами, систему вентиляції тощо.

Сьогодні сучасне пологове відділення Бродівської ЦРЛ розраховане на 30 ліжок. Тут є віділення породіль, палати спільного перебування матері і дитини на 1 і 2 ліжка, сімейні пологові зали із сучасним обладнанням, палати неонатального догляду з можливістю проведення реанімаційних та лікувальних заходів, відділення патології. Всю пологову частину районної лікарні забезпечено сучасним медичним обладнанням, яке дозволить надавати медичні послуги на високому рівні. Вже у процесі роботи тут планують облаштувати ще 10 ліжок для гінекологічних хворих, що дасть можливість покращити надання медичної допомоги жіночому населенню.

Загалом на реконструкцію пологового відділення у Бродах було спрямовано близько 41 млн грн, з яких 24 млн грн з ДФРР та 17  млн грн  – з обласного бюджету.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.