Неділя, 24 Жовтня, 2021

Яким повинен бути гриль для барбекю та як його правильно вибрати?

Початок весняно-літнього сезону, як правило, збігається з першими виїздами на природу та приготуванням на свіжому повітрі страв на грилі. При цьому далеко не всі знають, як користуватися грилем, як його правильно вибрати та вважають за краще користуватися мангалами, хоча готувати “на решітці” простіше та й перелік страв більше — це й м’ясо, і риба, й овочі.

 Загалом, констатуємо факт — епоха мангалів і шашличниць  йде у минуле, а настає час універсальних грилів-барбекю https://grillex.com.ua/ , що поєднують в собі, крім основних функцій, можливості коптилень, мангалів та інших кухонних приладів.

Якими бувають грилі?

Насправді проблема вибору гриля означає не тільки якість блюд, що готуються, але й можливості його використання в різних умовах.

Сьогодні ці пристосування класифікуються за формою, місцем установки, за матеріалами виготовлення та видами палива.

Відповідно, за місцем установки грилі діляться:

  • переносні – невеликі пристрої, які зручно брати з собою в дорогу;
  • стаціонарні — забезпечені коліщатками. Їх можна переміщати куди завгодно й вони зручні для одночасного приготування великої кількості порцій;
  • ті, що вбудовуються — для ніш в альтанках або на літніх кухнях.

Далі, за формою грилі діляться: на круглі (овальні) та прямокутні, за матеріалами — на сталеві, чавунні, керамічні, де перші  — найдешевші, а останні — дорогі та належать до виробів “преміум-класу”.

Крім того, грилі класифікуються за видами палива та бувають:

  • газовими, в яких відсутній відкритий вогонь, що гарантує рівномірне прожарювання їжі;
  • вугільними, зі сталі або чавуну. Вугільний гриль https://grillex.com.ua/ru/category/grills/charcoal-grills

на відміну від газового вимагає певних навичок догляду, але гарантує смак страв, яких ні на жодній іншій моделі ви не отримаєте.

  • електричними, які найкраще використовувати вдома, а зберігати в захищеному від вологи місці.

Таким чином, питання про те якими бувають грилі закрите й залишається вирішити, як вибрати потрібний пристрій.

Яким повинен бути ваш гриль?

Виходячи зі згаданого раніше, можна зробити висновок, що ідеальна модель гриля зобов’язана поєднувати в собі — багатофункціональність і практичність, бути альтернативою декільком кухонним пристроям одночасно, гарантувати якість приготування, його швидкість, із збереженням смакових якостей страви та її корисних властивостей. Бажано також, щоб ваш гриль був максимально універсальним в плані палива.

А в усьому іншому, — розмірах, формі, режимах приготування та мобільності, орієнтуйтесь при виборі приладу на свої смаки та пріоритети. 

Всі ці пристосування та навіть більше ви знайдете на сайті офіційного дистриб’ютора американських грилів і барбекю люксових брендів Char-Broil, Kamado Joe, Oklahoma Joe’s.

Latest Posts