Вівторок, 30 Квітня, 2024

Як успішно укласти угоду на первинному ринку нерухомості Одеської області

Якщо ви прийняли рішення купити квартиру в новобудові, це зробили правильний вибір. Коли спостерігається відповідальний підхід до угоди, то ніяких проблем не виникне. Сьогодні діяльність будівельних компаній строго контролюється державою. Тому ризики знижені. І при правильному підході до вибору об’єкта, ви отримаєте потрібну квартиру в термін і без проблем.

Покрокова інструкція

Щоб ваша угода на ринку нерухомості не обернулася втратою коштів або довгобудом, потрібно строго слідувати інструкції:

  • Вибір забудовника або девелопера. Не рекомендуються забудовники, у яких були судові розгляди з незадоволеними клієнтами, або вони ведуться на даний момент. Також рекомендується купувати квартири в новобудовах у тих будівельних компаній, які давно ведуть справи в будівельній сфері, завдяки чому здобули досвід і партнерів.
  • Вибір квартири. Якщо кошти сильно обмежені, рекомендується купувати житло на ранній стадії будівництва. Також слід розглядати варіанти в категорії економ-класу. Незважаючи на клас, квартири будуть комфортними та зручними, а також з хорошим технічним оснащенням.
  • Спосіб і форма оплати. Можна заплатити відразу всі 100% суми, тоді забудовник напевно запропонує вам невелику знижку. Також є змога скористатися іпотечним кредитуванням або розстрочкою від будівельної компанії. Не всі пропонують такі послуги, тому про них потрібно дізнаватися окремо.
  • Підписання ДДУ. Не можна підписувати інші договори. Також договір повинен проходити акредитацію, оскільки в іншому випадку скористатися іпотекою ви не зможете. Також з акредитацією буде більше гарантій, що забудовник все-таки закінчить будівництво, і ви отримаєте квартиру.
  • Очікування.
  • Переоформлення прав власності. Будівельна компанія видає документи, на підставі яких ви зможете зареєструвати спочатку квартиру, зафіксуєте її технічні параметри, а вже потім оформите права власності на підставі ДДУ.

Якщо не хочете ризикувати, на ринку представлені квартири в новобудові в Іллічівську, які продаються вже в готових будинках. В цьому випадку ви втрачаєте перевагу щодо вартості, однак зможете особисто відвідати і переглянути пропоновані варіанти. Також відразу після покупки квартири її можна використовувати, а не чекати, поки будівництво завершиться.

На сайті DOM.RIA представлено багато відмінних варіантів. Оскільки тут спостерігається велика цільова аудиторія, продавці і будівельні компанії розміщують тут свої оголошення. Завдяки програмі перевірених оголошень, покупці можуть отримати інформацію, і при цьому будуть впевнені в її достовірності. Інспектори приходять в квартири з перевірками, де ретельно перевіряють і документують дані. Згодом вони вказуються в інформації оголошення. Ще вони роблять фотографії кожного приміщення на 360 градусів, для повноти картини. Тому тут немає пропозицій від шахраїв, так само як завжди тільки перевірена інформація.

На що ще звернути увагу?

Купуючи квартиру на первинному ринку, ваша угода буде тривати до тих пір, поки не отримаєте права власності. Тому не можна розслаблятися після того, як підписали ДДУ. Слід брати до уваги:

  • Не підписуйте передавальний акт, поки не перевірите квартиру. Цей документ можуть давати на підпис разом з передачею ключів. Однак забудовник зобов’язаний спочатку представити вам квартиру для перевірки, а вже потім просити поставити підпис. Якщо ви вже підпишете передавальний акт, то не зможете згодом пред’явити претензії;
  • Якщо присутні невідповідності тим обіцянкам будівельної компанії, які вказуються в договорі участі, слід скласти акт про невідповідність вимог. Тоді ви зможете змусити забудовника переробити все в квартирі так, щоб відповідало домовленостями;
  • Не погоджуйтеся на різні махінації з документами, наприклад, вказати суму угоди менше, ніж є насправді. Це допомагає тільки будівельній компанії платити менше податків. Вам же в разі судових розглядів буде повертатися сума, зазначена в договорі, або буде запропонована рівносильна площа.

Пам’ятайте, що навіть при ретельній і уважній перевірці документів, історії та репутації забудовника, немає ніякої 100-відсоткової гарантії, що житло ви отримаєте рівно в строк. Завжди є тонкощі і нюанси. Крім того, компанія зовсім може розоритися, через що будівництво припиняється, і об’єкт виставляється на аукціон для інших підприємств. Поки він не буде викуплений, і не закінчать будівництво, отримати свою квартиру ви не зможете. Завжди беріть до уваги ризики, і майте в запасі інші варіанти, щоб не залишитися без даху над головою.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.