Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Львові на зупинках електротранспорту почали встановлювати термінали для квитків

Львів’яни добре знають, що в нашому місті від недавнього часу підняли вартість проїзду в електричному транспорті. Згідно з останнім нововведенням, квиток, придбаний безпосередньо у водія під час руху електротранспорту, коштує дорожче (на 1 гривню), аніж квиток, який пасажир придбав на зупинці громадського транспорту. Про це повідомляє Львів Майбутнього.  

Однак така новація викликала цілу хвилю обурення у львів’ян – справа в тому, що далеко не на всіх зупинках громадського транспорту розташовані кіоски, де можна придбати квиток. Відтак, фактично, львів’яни не мають вибору і змушені купувати квиток у водія, а не на зупинці. 

З цією проблемою у Львові вже почали боротися. Так, цими днями в  нашому місті нарешті розпочали встановлювати спеціальні термінали для видачі квитків пасажирам електричного транспорту. Орест Олеськів, начальник управління транспорту Львівської міської ради, зазначив, що в місті вже встановили 16 таких терміналів. 5 з цих терміналів вже підключені і почали свою роботу. 

Загалом же у Львові хочуть облаштувати 46 терміналів, які з’являться невдовзі на 31 зупинці громадського транспорту міста.  

Звісно ж, у львівському транспорті також є змога платити за проїзд за допомогою мобільних додатків. Однак не всі користуються цією можливістю і більшість львів’ян таки надає перевагу “реальній” купівлі квитка на трамвай чи тролейбус.  

Якщо оцінювати таку новацію з точки зору карантинних обмежень – то це набагато краще, аніж купувати квиток у водія. Це – набагато безпечніше, адже так пасажирам не доведеться контактувати з водієм.  

До того ж, це економія коштів на проїзді – квиток у водія коштує 7 гривень, а квиток в терміналі – всього 6 гривень. Якою б не була, але це економія, запевняють в міській раді.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.