Середа, 24 Квітня, 2024

Купівля котеджу в Харкові. Поширені помилки

При покупці котеджу люди зазвичай роблять основний акцент на юридичну чистоту нерухомості. Вона необхідна, але слід робити акцент і на інших нюансах, які визнані не менше головними. Покупцеві потрібно знати самі поширених помилки, яких припускаються в таких ситуаціях. Їх необхідно врахувати і не допускати у своєму житті.

Огляд будинку великою кількістю людей

Така покупка вважається важливою для сім’ї, тому деякі їдуть оглядати її всі разом. Не варто так робити, адже це не розважальний захід. Коли велика кількість людей починає ходити по кімнатах, то господареві і ріелтору складно вести контроль над безпекою майна.

Бажано оглядати котедж в кількості 2-3 чоловік. Якщо конкретний об’єкт сильно зацікавив, то в інший раз уже можна взяти інших членів сім’ї, щоб прийняти рішення.

Робота з декількома ріелторами

Кожен покупець хоче вибрати найбільш привабливий варіант. Адже ріеелтори можуть пропонувати тільки ті будинки, від яких у них вигідна комісія. Якщо звертатися в кілька компаній, то отримує, що жоден фахівець не буде серйозно працювати з таким клієнтом.

Бажано знайти одного або двох професіоналів, які займаються конкретно продажем котеджів. Справжній професіонал відмінно знає ринок, допомагає визначитися з вибором, захищає від шахрайства.

Тривалий огляд будинку

Одні покупці оглядають котедж по кілька хвилин. Таких клієнтів мало, вони точно знають, що їм потрібно, мають необмежений бюджет і мало часу. На показ 1 вдома має йти 30-35 хвилин.

Деякі клієнти по кілька годин оглядають об’єкт, розпитують подробиці, а потім зовсім йдуть. Якщо в нерухомості щось не подобається, не слід віднімати у господаря багато часу. А якщо будинок всім влаштовує, то бажано дізнатися у власника основну інформацію, а потім попросити другу зустріч, наприклад, щоб приїхати із родичами.

Котеджі в Харкові зручніше і безпечніше купувати через сайт DOM.RIA. Там представлені тільки перевірені оголошення з актуальною інформацією. Нерухомість обов’язково перевіряється інспектором, який робить знімки на панорамну камеру з оглядом 360 градусів. Сайт займає місце №1 серед сайтів в Україні, які працюють в сфері нерухомості. Тому користувачам пропонується лише актуальна інформація.

Торг при показі

Небажано торгуватися прямо на показі. Зазвичай це засвідчує лише несерйозні наміри покупця. Адже, щоб прийняти рішення про покупку, необхідно проаналізувати багато інформації щодо об’єкта. А якщо будинок в ідеальному стані, то на нього і так знайдуться покупці.

Торгуватися краще пізніше. І робити це бажано через агента. Професіоналам відомо, коли і як це робити, щоб отримати вигідні умови. А неспеціалісту зробити це досить складно.

Придбання будинку без будівельної експертизи

Купівля готового котеджу завжди ризикована справа. Навіть сам господар може не знати, коли виконувалася будівництво, чи дотримувалися норми. Неякісна гідроізоляція і тріщина у фундаменті може не проявлятися зовні, але в подальшому може знадобитися перебудова, що вимагає вкладень.

Незалежна будівельна експертиза виконується протягом декількох годин. А коштує вона 40-80 тис. грн. В результаті клієнтові надається звіт із висновками. Цей документ може стати в нагоді в суді, якщо виникнути проблеми з будинком. Тому не варто економити на такій перевірці.

Очікування падіння ціни на «демпінгові» об’єкти

Всі покупці бажають придбати вигідний будинок. Часто під час пошуку можна зустріти нерухомість, ціна якої на 20-305 менше, ніж середня ринкова. Якщо господареві потрібні гроші терміново, то зазвичай він знижує ціну.

Деякі покупці, знайшовши такий варіант, чекають ще, бажаючи, щоб вартість знизилася ще. Це не ефективна стратегія. В цьому випадку можна втратити об’єкт повністю, оскільки при зниженою ціною клієнти знаходяться дуже швидко.

Дотримання рекомендацій юристів, які не займаються нерухомістю

У кожній фірмі, яка спеціалізується на продажу нерухомості, працюють фахові юристи. Саме вони перевірять документацію, стежать за угодою і забезпечують чистоту переходу права.

І все ж, деякі покупці недовірливо відносяться до агентств, тому звуть іншого юриста. Але не всі професіонали працюють саме з нерухомістю, тому вони можуть не знати всі нюанси угод. У кожного співробітника своя практика, в якій він розбирається найбільше. Тому важливо запрошувати справжніх професіоналів своєї справи, які знають всі тонкощі справи. Завдяки їм вдасться довести всю процедуру до кінця.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.