Середа, 17 Квітня, 2024

Реконструкція Двірцевої: завершується перший етап ремонтних робіт

Цими днями у прес-службі Львівської міської ради повідомили хорошу новину: перший етап великого проєкту реконструкції площі Двірцевої біля Головного вокзалу у Львові добігає кінця. Так, цими днями площу оглянув чинний голова міської ради Андрий Садовий і запевнив львів’ян в тому, що всі роботи тут відбуваються згідно із запланованим графіком, пише сайт “Львів Майбутнього”. 

До площі Двірцевої вже запустили тестовий трамвай 

1

Так, для львів’ян та гостей нашого міста – радісна новина: на площу Двірцеву вже в тестовому режимі запустили трамвай, а вже через кілька днів трамвайний рух до залізничного вокзалу відновлять і можна буде простіше дістатися до львівського вокзалу. Пригадаємо, зараз трамваї, які колись курсували до Головного залізничного вокзалу зупиняються на кінцевій зупинці, яку перенесли до торгового центру “Скриня”. Мова йде про трамваї №1, 4, 6 та 9.  

Перевіркою трамвайної колії у Львові залишилися задоволені – кажуть, зауважень до руху трамвая не було. Однак все ж планують впевнитися і доробити всі технічні моменти до кінця.  

Звісно, у Львівській міській раді пам’ятають про обіцянку відновити трамвайний рух до кінця листопада. Однак чинний мер міста Лева зазначив, що на прискоренні виконання робіт на площі тут не наполягали. Львівський мер наполягає на тому, щоб тут повністю доробили всі технічні моменти до цілковитого відновлення руху трамваїв на площу. Андрій Іванович каже, що це важливий інфраструктурний об’єкт, відтак не потрібно поспішати і потрібно виправити кілька технічних моментів, до яких виникли зауваження у мера міста.  

Загалом, роботу підрядників поки що оцінюють на високому професійному рівні. Величезну роботу вже зроблено, трамвайна колія є чудовою, тому сподіваємося на вдале завершення першого великого етапу ремонтних робіт на площі Двірцевій.  

Що, окрім трамвайної колії, встигли зробити на площі Двірцевій? 

1

Станом на сьогодні на площі Двірцевій вже завершили облаштування водогонів. Тут проклали нову телефонну мережу, а ще – облаштували необхідні платформи для посадки та висадки пасажирів міських трамваїв. Зробили платформи для пасажирів автобусів, а ще – провели монтаж трамвайної контактної мережі.  

Поки що тут тривають роботи з висадки зелених насаджень, вже розпочали монтаж камер для фонтану тощо. Змонтовано дорожні знаки, створено лавки, павільйони для облаштування зупинок громадського транспорту, встановлено турнікетні стовпчики.  

Що далі планують робити на площі Двірцевій? 

1

Як кажуть у міській раді, поки що на площі здійснили тільки обіцяну половину роботи. Наступна частина роботи з реконструкції площі Двірцевою буде більш цікавою, адже тут вже планують зайнятися облаштуванням фонтану на площі та благоустроєм паркінгу на площі. Після цього всього хочуть зайнятися вулицею Чернівецькою. Львівський мер переконаний, що після завершення всіх робіт площу буде не впізнати, очікує суттєвих позитивних змін від реконструкції площі Двірцевої.  

Якою була площа Двірцева до початку реконструкції? 

До початку реалізації проєкту стан площі Двірцевої був доволі поганий. Це перше, що бачили гості нашого міста, які приїжджали до Львова. Це був хаотично запаркований простір, трамвайні зупинки було облаштовано досить далеко від самого входу до вокзалу, а для руху транспорту водії залишали тільки одну вузьку смугу навколо фонтану та скверу. Саме про ці головні проблеми площі Двірцевоїї найчастіше говорили в Інституті просторового розвитку. 

На площі Двірцевій розташована чимала кількість кіосків з продуктами, кіосків з пресою, буфетів та барів. Перед центральним входом до вокзалу був розташований старий фонтан, навколо цього фонтану – облаштовано кільце розвороту з круговим рухом для транспорту.  

Назва площі походить від домінантної споруди на площі. Мова йде про Головний залізничний вокзал Львова. Цікаво, що на львівській говірці вокзал називається “двірець” – звідси й назва площі – Двірцева, тобто, вокзальна площа.  

Площа є одним із найголовніших транспортних вузлів нашого міста.  

Головна мета реалізації проєкту реконструкції площі Двірцевої 

11

Головні питання, які вирішує проєкт реконструкції площі Двірцевої, це рознесення індивідуального та громадського автомобільного транспорту на окремі проїзні частини, аж до повного уникнення зустрічі.  

Права частина Двірцевої площі буде призначена для облаштування автостанції, а також для місця очікування автобусів. Трамвайну зупинку, згідно з проєктом, перенесли ближче до головного входу на вокзал.  

Також проєкт передбачає облаштування з лівої сторони території для приватних автомобілів. Проєкт також передбачає облаштування кількох десятків місць для швидкої висадки пасажирів транспорту. 

Під сквером, що знаходиться на площі Двірцевій, проєкт передбачав облаштування підземного паркінгу, а залишити автомобіль на тривалий час можна буде на паркінгу, який буде досить масштабним, розрахованим на чотири сотні місць для паркування. Звісно, не оминає увагою проєкт реконструкції площі і тих, хто користується велосипедним транспортом. Планується облаштування велосипедної доріжки до Головного залізничного вокзалу. Однак поки що це буде відбуватися смугою спільно з громадським транспортом.  

Згідно з проєктом реконструкції, перед входом на Головний залізничний вокзал Львова має з’явитися великий пішохідний простір. Тут буде домінувати пішохід. Також тут з’явиться сучасний фонтан на місце старого.  

Розпочали реалізацію проєкту, як і планували, у 2019 році. Сама реконструкція, за планами, буде відбуватися впродовж двох років і має завершитися до кінця наступного року.  

Пригадаємо також, що тендер на виконання ремонтних робіт виграла підрядна компанія “Онур”, яка за більш, ніж за 165 мільйонів гривень, планувала демонтувати дорожнє та тротуарне покриття, встановити дорожні знаки, зрізати дерева, а після цього – замостити тротуари плиткою, а проїжджу частину – асфальтом, трамвайну колію – бруківкою.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.