Вівторок, 28 Червня, 2022

Відзначили кращих у ресторанній справі: які львівські заклади отримали премію «СІЛЬ»

До списку переможців Національної ресторанної премії «СІЛЬ»-2021 потрапили 4 заклади Львова та Львівщини. Також нагороди отримали найкращі київські та одеські ресторації. Більше на сайті lviv-future.com.ua.

Вчора, 28-го листопада, відбулася урочиста церемонія нагородження 9-ої Національної ресторанної премії «СІЛЬ», повідомляється на Facebook-сторінці премії. Цього року за мідну сковорідку боролися кращі ресторації, кав’ярні, кондитерські, паби та бари України. 

Географія конкурсантів доволі широка – 145 закладів із 22 українських міст. Компетентне журі, яке складалося з 118 експертів, протягом цілого року відбирало найбільш достойних претендентів, кращі з яких тепер отримали нагороди у 17 номінаціях. У списку переможців – найкращі заклади Києва, Одеси, Львова та Львівщини. 

Кращі з кращих у Львові та області

C:\Users\G0NTaR\Desktop\Robota\2.jpg

Відтак найкращим рестораном української кухні визнали «Ресторацію Бачевських» у Львові. Львівська ресторація перемогла 6 київських, 1 одеський ресторан та «Грибову хату» з Буковелю. 

Звання найкращої кондитерської виборола львівська пекарня-кондитерська «SHOco».

Найкращим заміським рестораном стала «Terrace by the lake» («Edem Resort»), розташована у селі Стрілки Перемишлянського району Львівської області. 

У це ж місце поїхала нагорода найкращого ресторану при готелі – звання дісталося ресторану «Panorama» («Edem Resort»). Цікаво, що фіналістами номінації, окрім «Panorama», стали ще троє місцевих закладів – «Mon Chef» при готелі «Astoria», «Гармата» при «Citadel Inn Hotel» та «Leo Restaurant»  при готелі «Леополіс».

Номінанти премії з міста Лева 

C:\Users\G0NTaR\Desktop\Robota\4.jpg

У переліку номінантів також помічено багато львівських ресторацій, кав’ярень та пабів. До прикладу, за номінацію відкриття року боролися «п’яний будинок» під назвою «MAD Bars House» і ресторан азійської кухні «Yoki».

Брав участь, але не переміг у номінації найкращий ресторан із винною картою львівський заклад паназіатської кухні «Vinoteca Praha».

Не вступити у бій за звання кращого пивного ресторану просто не міг відомий у львівських колах ресторан-пивоварня «Кумпель на Митній».

Найкращим баром в Україні хотів стати коктейль-бар «Sino Experimental». Водночас за звання кращого пивного бару боролися пивне ательє «Craft & Kumpel» на площі Ринок та пивбар «Човен» на Вірменській. 

В номінації найкраще міське кафе взяла участь демократична кафе-піцерія з неаполітанським варіантом піци «1708 Pizza di Napoli». 

Крім того, фіналістами номінації найкраща кафе-пекарня стали реміснича пекарня «Культ хліба» та кафе-пекарня «Живий хліб» зі Львова.

Довідка

C:\Users\G0NTaR\Desktop\Robota\1.jpg

Національну ресторанну премію «СІЛЬ» заснував керівник компанії «Hoteliero» Андрій Скіп’ян у 2013 році. З того часу професіонали ресторанної справи та гості щороку відзначають кращі заклади в Україні. 

Місія премії – розвиток ресторанної галузі в Україні, об’єднання найкращих та формування якісних орієнтирів. Журі премії складає вся «сіль» ресторанної сфери: ресторатори, шеф-кухарі, сомельє, шеф-бармени, представники ресторанів-переможців попередніх років та лідери думок. 

Ресторани, які перемогли, отримують знак якості для свого закладу – мідну сковорідку французького бренду «de Byuer». 

Latest Posts