Четвер, 18 Квітня, 2024

Львівська молодь долучилася до світового кліматичного страйку

Сьогодні, 15 березня, у Львові та різних інших куточках планети відбувся страйк #FridayForFuture, до якого долучилася місцева молодь та активісти. Такі події у всьому світі обумовлені тим, що потрібно привернути увагу світової спільноти до глобальних проблем. Про те, як акція відбувалася в нашому місті, розповідає сайт “Львів Майбутнього” з посиланням на сайт “Львівський портал“. 

Учасники акції переконані, що за ними – майбутнє міста, країни та світу, адже саме їхнє покоління є останнім, яке, фактично, може зупинити кліматичну катастрофу. Такі висновки зроблені через дослідження Міжурядової групи експертів з питань кліматичних змін (IPCC), які запевняють, що залишилося менше 12 років до реальних ефективних змін. Відтак сьогодні ми потребуємо реальних вчинків та дій, аби зберегти нашу планету. Починати діяти треба не завтра, через місяць чи рік. Діяти треба зараз. 

Повідомляємо, що 15 березня 2019 року студенти та школярі більше ніж з 50 країн з усіх континентів влаштовують кліматичний страйк за порятунок планети від екологічної катастрофи. Ідейним натхненником проведення такої акції стала Грета Тунберг, школярка-шведка, яка кожної п’ятниці у 2018 році замість відвідування школи ходила до місцевого парламенту. Дівчинка вирішила звернути увагу політиків на проблему глобального потепління саме таким способом, бо голосувати в цьому віці їй ще не було дозволено. 

Дівчинку підтримали школярі з чотирьох сотень міст Європи, Австралії та США. Сьогодні поодинокі пікети перетворилися на справжній масовий всесвітній рух, до якого долучилися і наші львів’яни, яким також небайдужа доля нашого міста і планети в цілому. До слова, поспостерігати за рухом активістів можна у соціальних мережах за хештегом: #FridaysForFuture. Така ж акція від активістів пройшла і в українській столиці, повідомляє видання. Тож українська молодь засвідчує активну позицію щодо піклування про майбутнє нашої планети та її порятунку. 

Фото ілюстративне. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.