П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Спортивний комплекс із басейном для університету фізичної культури

Університету фізичної культури дозволили будівництво нового спортивного комплексу з басейном.

Детальніше про це у матеріалі lviv-future.com.ua.

Поблизу стадіону “Скіф”, на вул. Личаківській, 132, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського побудує новий спортивний комплекс з басейном. Стадіон “Скіф” був споруджений біля підніжжя пагорба Личаківського парку наприкінці 19 ст. для польської спортивної організації “Сокіл”. На той час це був найбільший стадіон у Львові. У 50-60-ті рр. на місці колишнього фільварку “Цетнерівка” розпочали будівництво спортивного комплексу (вул. Марка Черемшини, 17), а згодом – і майданчиків для ігрових видів спорту. До слова, стадіон “Скіф” – один із корпусів Львівського університету фізичної культури.

5 квітня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради університету фізичної культури надали дозвіл для розробки проекту споруди, погодили відповідні умови та обмеження щодо будівництва. Завдяки ухваленню такого дозволу, університет зможе отримати державну субвенцію на спорудження спорткомплексу.

Загальна площа земельної ділянки, виділеної під забудову, становить близько 5 га. Висоту споруди узгоджуватимуть з львівським аеропортом ім. Данила Галицького, оскільки згідно із нормами вона не повинна перевищувати 21 м.  Довжина басейну становить 50 метрів.

У мережі оприлюднена візуалізація проекту.

Будівництво обійдеться у понад 115 мільйонів гривень.

Комплекс складатиметься з трьох поверхів і буде містити:

  • басейн

  • спортивний зал

  • зал для конференцій

  • трибуни

  • роздягальні

Зокрема, на перших двох поверхах розташовуватиметься басейн, зал для конференцій, трибуни та роздягальні. На третьому – спортивний зал із роздягальнями. На даху будівлі планують обладнати відпочинкову зону з озелененням.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.