Вівторок, 19 Березня, 2024

5 млн на проект: хто, коли і як облаштує вул. Коперника у Львові?

Вже незабаром у Львові розпочнуть втілювати у життя новий проект – реконструкція та оновлення однієї з центральних вулиць Львова – Коперника. Мова йде про те, що вже скоро стартують ремонтні роботи, бо, що стосується паперів, то це вже на фінальній стадії. Про це пише видання ТвоєМісто.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, за планом на Коперника мають реконструювати верхню частину алеї вулиці, яка розташована між двома вулицями – Грабовського та Академіка Колесси. Зокрема, Галицька районна адміністрація 16 квітня вже підписала договір про облаштування вело-пішохідної зони на вулиці Коперника від вулиці Грабовського до вулиці Колесси з ТзОВ “Трансбудторг”. Таку інформацію оприлюднено на сайті публічних закупівель Prozorro.

Щодо питання вартості цього проекту, то відомо, що у часі торгів вартість закупівлі знизилася з майже 5,5 млн грн до 4399000 грн. За ці кошти підрядник має укріпити схил та облаштувати підпірну стінку, замінити сходи, зрізати 86 та насадити понад тисячу дерев та кущів. Однак, цілком ймовірно, що ця сума не кінцева і на завершення усього запланованого знадобиться дофінансування.

Як інформує план проекту, нова вулиця Коперника – це буде спільний простір для пішоходів і велосипедистів (і авто звичайно). За інформацією проектантів, тут облаштують умови для підйому велосипедистів на верхню частину алеї. Крім того, обіцяють встановити пандуси та зробити сходи для пішоходів. Тут значно розширять головну стежку (тротуарну частину), що дасть достатньо місця як для пішоходів, так і для велосипедистів. Її ширина становитиме 2,5 м. У місцях розширення цієї алеї планують встановити лавки для відпочинку людей. Також тут заплановано оновити зелені насадження, посадивши нові кущі та дерева.

Усі роботи, як вже зазначалось, буде виконувати ТзОВ “Трансбудторг”, яке зареєстрували у Львові майже три роки тому. Його засновниками є львів’янин Андрій Гук та калушанин Віталій Винник.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.