П’ятниця, 29 Березня, 2024

Львів придбає 50 нових тролейбусів: подробиці

Сьогодні в ЛКП “Львівелектротранс” було підписано контракт з консорціумом у складі ТзОВ “Спільне українсько-німецьке підприємство “Електротранс” і ПАТ “Концерн-Електрон” про поставку у Львів нових тролейбусів, які мають бути дванадцятиметровими та низькопідлоговими, розповідає сайт “Львів Майбутнього” з посиланням на сайт Львівської міської ради. Підписання відбулося в рамках кредитної угоди з ЄБРР. 

В. о. міського голови Львова Геннадій Васьків зазначив, що для нашого міста пріоритетом та принциповою позицією є підтримка власного виробництва. Тому у Львівській міській раді задоволені, що в міжнародному тендері вдалося перемогти саме концерну “Електрон”. Політик також висловив сподівання на те, що у Львові і надалі будуть підтримувати місцевого виробника, адже, за його словами, лише місцевий виробник може створити “економічний прорив” для усієї держави. Для росту рівня нашого виробника необхідно, аби замовлення були досить великими. 

Юрій Бубес, президент-голова правління ПАТ “Концерн-Електрон” також був присутній під час зустрічі і принагідно привітав місто і львів’ян з черговим успіхом, і подякував за те, що перші одиниці транспорту, виготовлені “Електроном”, курсують саме у нашому місті. Юрій Бубес переконаний: Львів впевнено прямує саме європейським шляхом. Для того, щоб місто було ще кращим та безпечнішим, у Львові постійно виділяють на це кошти. Сьогоднішній контракт – яскраве підтвердження цьому. 

Керівник ЛКП “Львівелектротранс” В’ячеслав Кокошко назвав підписання контракту “епохальною” і знаковою подією, адже 50 нових тролейбусів підприємство отримає саме цього року, коли має відзначати своє 125-річчя. 

Зазначимо, що проект модернізації міського громадського тролейбусного транспорту передбачає не лише закупівлю 50 нових тролейбусів у місто, а й реконструкцію тролейбусної контактної мережі та двох депо, розташованих на вулиці Промисловій та на вулиці Тролейбусній. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.