Четвер, 25 Квітня, 2024

Остання крапля – крадіжка сакур: у львівському Парку культури встановлять 30 камер

У Львові про Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького знають всі. Це одне з найулюбленіших місць мешканців та гостей міста, адже тут незалежно від пори року чи доби, збираються люди на прогулянку або відпочинок. Відомо, що цьогоріч цю локацію відпочинку та активного дозвілля у Львові планують трохи модернізувати. Про це ще на початку року говорили у ЛМР, а на сайті публічних закупівель “Prozorro” була оприлюднена інформація у рамках теми.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, на цьому тижні стало відомо, що, окрім оновлення деяких атракціонів та облаштування окремих територій парку, тут буде встановлено 30 (може й більше) камер відеоспостереження. Такий проект мали на меті втілити вже досить давно, однак пришвидчив дію випадок, який стався у парку цими днями, у часі святкування Дня міста. Мова йде про викрадення з Парку культури не так давно посаджених сакур. Свідків інциденту немає. Про це у коментарі galnet.fm повідомив заступник директора львівського Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького Левко Міклош. За його словами, все необхідне приладдя для реалізації відеопроекту вже закупили та встановлять протягом тижня.

Також пан Левко зазначив, що сьогодні вони планують встановити 30 камер, однак, якщо у Львові є охочі допомогти закупити ще більше засобів відеоспостереження, то він ласкаво запрошує до співпраці. Крім того, адміністрація парку звернулась до поліції, щоб ті слідкували за порядком на цій території міста.

Про випадок крадіжки сакур також написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук директор Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького Олександр Молодий, зазначивши, що через інцидент був змушений призупинити програму “Подаруй парку дерево”. 

Довідково: Парк культури у Львові заклали парк ще у середині ХХ століття. Сьогодні він вважається пам’яткою садово-паркового мистецтва. Парк має два парадних входи, один з яких прикрашений колонадою. Також на території зеленої зони розташовані: кінотеатр (тепер недіючий), атракціони, концертно-розважальний центр, два ресторани, літня естрада. Центральну алею оточують клумби, фонтани, пішохідні алеї, тобто тут створені всі умови для різноманітного відпочинку усією сім’єю.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.