П’ятниця, 29 Березня, 2024

Центр Опіки Сиріт нарешті отримає приміщення для "Дому Милосердя"

Львівська мерія придбає для Місії “Центр Опіки Сиріт” будівлю, де колись діяла школа-інтернат, на вулиці Короленка, 7. Релігійна організація зорганізує в приміщенні “Дім милосердя святого Миколая”. Про це повідомляє інформаційний портал lviv-future.com.ua з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

Нагадаємо, за чотириповерховий будинок по вулиці Короленка, 7 довгий час тривала судова тяганина між Львівською міською радою та Львівською обласною державною адміністрацією. Ще у 2015 році Львівська облдержадміністрація вирішила продати будівлю. Львівська міська рада ж кілька разів зверталася, щоб приміщення передали Центру Опіки Сиріт Львівської Архиєпархії УГКЦ. В облраді відмовили і оголосили про аукціон. Центр Опіки Сиріт навіть збирав кошти для того, щоб викупити будинок, однак потрібної суми назбирати на момент проведення торгів не вдалось, і перемогу отримала брокерська фірма “Горизонт Проперті”. Однак Львівська міська рада подала позов до суду проти ЛОДА, в результаті якого суд заборонив продаж приміщення. І ось днях у Львівській міській раді вирішили викупити приміщення за 40 мільйонів гривень для потреб Центру. 

Нагадаємо, Центр Опіки Сиріт у час Великодня на території за адресою Короленка, 7 організував “Великодні забави для дітей” – чудовий фестиваль для дітей, позбавлених батьківського піклування. В рамках заходу проводилась низка спортивних і творчих конкурсів, дітей частували козацьким кулішем. 

До речі, 3 червня Центр Опіки Сиріт спільно зі Службою у справах дітей Львівської міської ради організовує мандрівку для дітей-сиріт “Україна фантастична”, під час якої діти відвідають Свято-Троїцький собор у Берестечку, Національний історико-меморіальний заповідник “Поле Берестецької битви” (“Козацькі могили”) у селі Пляшева Рівненської області. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.