П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Львові відкрили першу в Україні нанотехнологічну лабораторію: подробиці

5 червня у Львові відбулось відкриття першої в Україні нанотехнологічної лабораторії NoviNano. ЇЇ спільно заснували розробники новітніх технологій, численні іноземні інвестори та відома в Україні компанія SoftServe. Про це під час презентації розповів співзасновник та завідувач лабораторії Ярослав Гніліцький, пише Тvoemisto.

софт

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, NoviNano – це перша та поки єдина на українському ринку лабораторія, яка займається такого роду перетвореннями. В її основі – лазерний комплекс, за допомогою якого можна змінювати фізико-механічні, хімічні, оптичні та інші властивості будь-яких матеріалів – металу, пластику, скла тощо. У лабораторії вже є обладнання, яке здатне робити поверхні супергідрофільними або супергідрофобними, змінювати властивості сонячних панелей, медичних імплантів, робити кольоризацію матеріалів тощо.

Відкриття лабораторії NoviNano

На презентацію цієї лабораторії у Львові (вул. Садова, 2д) зібралось чимало людей. Серед числа запрошених були: Ярослав Любінець, Ярослав Гніліцький, Chris Baker, Ольга Фесенко, Андріана Бариляк, Боян Обрешков (Болгарія), Олександр Данілов, Аркадій Богдан, Олексій Резніченко та ін., пише zaxid.net. Загалом подія об’єднала науковців, дослідників різних сфер, ІТ-фахівців, медиків з України та з-за кордону (фото нище – з сайту Твоє Місто).

нано

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На презентації можна було почути доповіді провідних фахівців на теми:

  • використання провідних лазерних технологій у сферах охорони здоров’я, альтернативної енергетики;
  • застосування нанотехнологій підприємствами-виробниками;
  • імплементації нових технологій та наукових досліджень у бізнесі.

Крім того, у часі презентації представники NoviNano повідомили, що вже сьогодні активно ведуть свою інноваційну діяльність, зокрема, співпрацюючи з компанією Apple, розробляють їм кольоровий логотип традиційного яблука. Також у ці дні команда нанотехнологічної лабораторії активно веде переговори з 500 фірмами з різних країн світу, провідними українськими та закордонними вишами, науковими групами задля майбутньої співпраці.

Що можна зробити в NoviNano?

Як вже зазначалось, нанотехнологічна лабораторія NoviNano використовує надсучасні та унікальні прилади, які, здавалось би, роблять неможливе. Сьогодні NoviNano є інноваційним центром наукових досліджень, останніх розробок та потужним осередком різноманітних експериментів. Вже зараз нанотехнологічна лабораторія може запропонувати своїм партнерам:

  • змінити властивості сонячних панелей,
  • змінити властивості медичних імплантів, 
  • зробити поверхні супергідрофільними або супергідрофобними, 
  • надати антибактеріальні властивості, 
  • змінити текстуру матеріалів та показники тертя, 
  • здійснити унікальне маркування та захист від підробок, 
  • надати декоративні властивості різним поверхням,
  • надати захисні властивості поверхням тощо.

Працівники NoviNano зазначають, що їх лабораторія може співпрацювати з різними сферами діяльності, а також їх революційні технології можна застосовувати у найрізноманітніших колах бізнесу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.