Четвер, 28 Березня, 2024

У Львові відкриють першу школу фігурного катання: де і коли?

Незабаром у Львові планують розпочати активний розвиток фігурного катання як окремого виду спорту. Адже наразі у місті немає можливості повноцінно розвивати цей спорт. На початку 2020 року цю ситуацію планують вирішити, відкривши у місті Лева першу професійну школу фігурного катання. Таку інформацію оприлюднила прес-служба відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, школа фігурного катання працюватиме у львівській Дитячо-юнацькій спортивній школі (ДЮСШ) №2, що на вулиці Сєченова, 7. Відомо, що першою і поки єдиною тренеркою з фігурного катання стане майстриня спорту України Анастасія Онищенко. Наразі у цій школі можна займатись художньою гімнастикою, легкою атлетикою, фехтуванням і карате. Тут дають теоретичні знання та практичні вміння з різних видів спорту дітям віком від 3 до 10 років.

Що ж до самого фігурного катання, то, як вже зазначалось, першою тренеркою у цьому виді спорту у Львові, стане Анастасія Онищенко. Як розповіла сама спортсменка, у січні 2020 року секція фігурного катання у ДЮСШ офіційно розпочне свою роботу. Пані Анастасія зазначила, що певний час буде єдиною тренеркою, однак вже незабаром у неї з’являться колеги у цій школі. Адже, за словами жінки, наразі ведуть переговори щодо того, хто ще навчатиме дітей фігурному катанню у Львові. Але, підкреслила Онищенко, це точно будуть кандидати в майстри спорту України і майстри спорту України, які готові любити дітей і займатись з ними.

Анастасія Онищенко наостанок зазначила, що завдяки відкриттю школи фігурного катання у Львові, тут нарешті цей вид спорту вийде на новий рівень розвитку. Тренери зможуть виховувати професіоналів з фігурного катання, які згодом представлятимуть Україну на різних всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Наразі у Львові фігурним катанням займаються на аматорському рівні і дотепер тут не було справжньої школи, яка б могла навчати цьому виду спорту та виховувати чемпіонів з фігурного катання.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.