Четвер, 18 Квітня, 2024

Львів велосипедний: на проспекті Чорновола триває облаштування велодоріжки

Місто Лева завжди дбає про те, щоб покращити умови для львів’ян, зробити вулички та парки ще комфортнішими. Останнім часом суттєву увагу в місті приділили розбудові велосипедних доріжок, адже для Львова велосипед – це не просто засіб проведення дозвілля, а окремий вид транспорту, яким послуговуються щоденно сотні львів’ян.  

Цього року в нашому місті реалізують масштабний проєкт будівництва великої велосипедної доріжки, розповідає сайт “Львів Майбутнього”. Нова велосипедна доріжка дозволить з’єднати центральну частину Львова (проспект В’ячеслава Чорновола) та селище міського типу Брюховичі.  

Ще на початку року у міській раді повідомили про будівництво чотирьох велосипедних доріжок. Йдеться про доріжки на вулицях Сихівській, Любінській, Княгині Ольги та на проспекті Чорновола. За найближчими планами – розширити протяжність велосипедних доріжок у Львові до 2020 року до 268 кілометрів. Нещодавно місто Лева перетнуло позначку в 100 кілометрів.  

Як просувається будівництво велодоріжки на проспекті Чорновола? 

велодоріжка

Як повідомили у міській раді Львова, на реалізацію цього проєкту загалом виділено 36 мільйонів гривень. Сам проєкт будівництва велосипедної доріжки на проспекті Чорновола передбачає облаштування тротуарів, будівництво безпечних переходів з використанням тактильної плитки. Також проєктом передбачено облаштування паркувальних лотів, якісного освітлення та навіть облаштування транспортного кільця на вулицях Замарстинівська-Варшавська.  

Цими днями у міській раді Львова повідомили, що вже виконано більше 60% робіт від запланованого на поточний рік бюджету міста. Сам проєкт планують реалізувати за два роки.  

Роботи з облаштування велодоріжки просуваються досить швидкими темпами. Зараз тут завершили облаштовувати територію від вулиці Варшавської до вулиці Липинського. На цьому відрізку шляху зробили новенький тротуар, вже провели освітлення та встановлюють тут світильники.  

Вже в вересні цього року мають асфальтувати доріжки, зазначають в управлінні відділу капітального ремонту.  

Сучасна велоінфраструктура міста Лева 

мапа Львова

Ще 2010 року місцеві активісти провели акцію, яка стала своєрідним поштовхом до початку облаштування велоінфраструктури в нашому місті. Тоді місцеві активісти вийшли на проспект Свободи, де намалювали жовту лінію – велодоріжку. Таким чином, львів’яни хотіли привернути увагу громадськості до існування такої проблеми в рідному місті, а також нагадати владі про обіцянку розробити належну інфраструктуру для велосипедистів Львова.  

Офіційний старт облаштування велодоріжок у Львові – 2011 рік, коли проклали доріжку на вулиці Вороного. З того часу у Львові розбудовують велоінфраструктуру: з’являються доріжки на вулиці Січових Стрільців, на Замарстинівській. З’явився суцільний велосипедний маршрут, який сполучив північну частину міста з центральної.  

До того ж, минулого року у Львові видали посібник для велосипедистів, який безкоштовно розповсюджують серед львів’ян. Посібник містить правила дорожнього руху щодо велосипедів, а також поради щодо правильної їзди на велосипеді.  

Сьогодні діє електронна велосипедна мапа Львова. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.