П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Львові розпочинають втілювати мегапроект за 400 млн грн, який запрацює в 2021 році

У Львова вже приблизно 2 роки триває обговорення реалізації мегапроекту – канатної оглядової дороги на Високий Замок (фото – візуалізація). Протягом минулого тижня у мерії також відбулось кілька засідань робочої групи у рамках цього питання. За попередньою інформацією, вартість будівництва цієї дороги у Львові сягне 400 млн грн. Про це пише видання ТвоєМісто.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, станом на сьогодні вже завершено всі адміністративно-погоджувальні процедури і стартує пошук інвестора. Відомо, що 4 квітня Львівська міська рада затвердила інвестиційний проект підвісної канатної дороги на Високий замок. За планом, протяжність дороги становитиме 524 м. Вона матиме 17 кабін, у кожній з яких зможе поміститись не більше 8 осіб. Будівельні роботи планують розпочати вже цього року, а ввести в експлуатацію канатну дорогу на Високий Замок планують у першому кварталі 2021 року. 

Директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич повідомила, що початкова вартість будівництва оглядової дороги на Високий Замок становить 394,5 млн гривень, а головний архітектор Львова Юліан Чаплінський минулоріч називав цифру у 10 млн євро. 

Незабаром ЛКП “Зелений Львів” має оголосити конкурс на інвестора. За словами Пайонкевич, до інвестиційного проекту входить підвісна оглядова канатна дорога з музеями, станції та відповідний сервіс. Також у рамках цієї роботи має бути прокладено пішохідний міст зі скверу “На валах” до Меморіалу героїв Небесної сотні через вул. Кривоноса. Також інвестор має провести благоустрій парків “Високий Замок” і “На Валах”, облаштувати безбар’єрний доступ до канатної дороги для людей з інвалідністю та реконструювати частину спортивних та дитячих майданчиків у парку. Загалом даний проект має відповідати напрямку європейської програми доступності до об’єктів культурної спадщини усім групам населення.

Пригадаємо, 1 квітня у Львівській міській раді відбулося завершальне засідання робочої групи для комплексної підготовки інвестиційного проекту з будівництва підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку “Високий Замок”, який належить до світової спадщини ЮНЕСКО під назвою “Львів – ансамбль історичного центру. Високий Замок і Підзамче, середмістя”.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.