Вівторок, 19 Березня, 2024

Львів долучиться до Global Game Jam: що це?

25-27 січня Україна вже четвертий раз долучається до Global Game jam. Львів братиме участь в цій програмі вперше, повідомляє прес-служба ЛМР.

Як пише “lviv-future“, Global Jam Game – це найбільша у світі подія зі створення ігор, яка заснована в Сан-Франциско в 2008 році та охоплює більше 100 країн світу та десятки тисяч учасників. Вони працюють одночасно з іншими світовими розробниками.

Global Game Jam заохочує людей, що мають різний досвід, брати участь та сприяти загальному розвитку творчості та заохочує до співпраці.

Усі діти небайдужі до комп’ютерних ігор, люблять їх грати. А за останні роки комп’ютерні ігри стали ще досконалішими. 

Організаторки конкурсу у Львові, керівник освітнього закладу “Школа Дружня До Дитини” Маргарита Калюжна та її колега Наталія Грабовська розповідають, що львів’яни мають можливість взяти своїх дітей та поринути у світ створення компютерних ігор і спробувати себе у різних ролях: розробника, дизайнера, тестувальника. Вікові обмеження відсутні, проте діти, яким ще не виповнилось 18 років, мають бути у команді з дорослими.

Станом на сьогодні, реєстрацію пройшло понад 23 тисячі учасників із 11 країн.

До цієї події долучився і Lviv Open Lab. Метою проекту є здобуття школярами актуальних навичок.

Участь у програмі безкоштовна.

Можна також стати волонтером та допомагати організації події. 

Адреса: вул. Довженка, 12.

Щороку десятки тисяч ентузіастів та професіоналів у сфері розробки ігор збираються разом, щоб творчо та цікаво попрацювати в команді. На початку конкурсу оголошується тема, а за наступні 48 годин , потрібно розробити гру, яка б цій темі відповідала.

У 2016 році Global Game Jam зібрав 3700 учасників, які в свою чергу створили 6866 ігор. Того ж року Україна долучилась до цієї світової події.

Основною нагородою для кожного учасника є власний проект, який згодом можна удосконалити та випустити на комерційній основі.

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.