Субота, 27 Квітня, 2024

На площі Двірцевій тривають ремонтні роботи: завершили облаштування платформ для трамваїв та автобусів

На площі Двірцевій продовжує кипіти робота – незабаром тут має постати повністю оновлена територія, максимально комфортна та мальовнича. У міській раді Львова запевняють – всі ремонтні роботи відбуваються згідно з планами, повідомляє сайт “Львів Майбутнього”.  

Так, зовсім нещодавно на площі завершили облаштування чотирьох платформ для висадки та посадки пасажирів міських трамваїв, а ще – двох платформ, призначених для посадки та висадки пасажирів міських автобусів.  

Перед облаштуванням платформ на площі тут завершили роботи із заміни водогонів, проклали нову телефонну мережу, а ще – збудували коробку для диспетчерського пункту. Зараз на площі тривають роботи, пов’язані з облаштуванням фонтану, – тут заливають фундамент, основу фонтану.  

Реконструкція Двірцевої: всі роботи відбуваються згідно з графіками 

двірцева

Міський голова відвідав місце виконання робіт і залишився задоволеним тим, що тут побачив. Андрій Іванович впевнився в тому, що роботи виконуються на високому рівні. Це підтверджує і заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міської ради Андрій Білий.  

Так, посадовець запевнив міського голову в тому, що все відбувається так, як цього вимагають графіки. Все вчасно і якісно, каже Андрій Білий, та найбільшою проблемою поки що є фонтан – кажуть, планування конструкції фонтану є досить складним і підрядники зіткнулися з деякими труднощами при виконанні робіт. Однак над усіма нюансами тут працюють і обіцяють зробити все вчасно. Запустити фонтан мають вже в березні наступного року, щоби він повноцінно працював.  

До кінця поточного місяця на площі прокладуть перший асфальт. Вже станом на кінець листопада в міській раді сподіваються, що площу Двірцеву нарешті відкриють і львів’яни та гості нашого міста зможуть почуватися комфортно в місті Лева.  

Масштабний проєкт реконструкції Двірцевої площі 

Двірцева

Пригадаємо, проєкт почали реалізувати весною цього року, а завершиться повністю реконструкція території через два роки. Головним завданням проєкту є збільшення інфраструктури громадського транспорту та приріст кількості зупинок на території. Це має дозволити збільшити кількість маршрутів для трамваїв, які курсуватимуть до залізничного вокзалу.

Вважається, що з реалізацією проєкту місць для паркування на території буде замало, тож передбачено перспективу інвестиційної частини – облаштування підземного паркінгу.  

Майбутній фонтан має бути втіленням сучасного підходу, розташується він ближче до фасаду вокзалу. Рух громадського транспорту буде зосереджено на правій смузі, поруч буде автобусна смуга, які невдовзі матимуть змогу курсувати, незалежно від руху автомобілів.  

Важливо, що проєкт передбачає “зелений” благоустрій території площі – тут з’явиться велика кількість зелених насаджень – дерев, кущів та квітів.  

Пригадаємо, вже цієї осені у Львові планують розпочати підготовчі роботи до будівництва масштабного ІТ-парку, аналогів якому поки що немає в Україні.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.