Понеділок, 29 Квітня, 2024

Незабаром львівські трамваї і тролейбуси обладнають відеокамерами

Зовсім незабаром весь електричний громадський транспорт нашого міста, трамваї та тролейбуси, обладнають відеокамерами, повідомляє сайт “Львів Майбутнього”. Спершу у транспорті встановили камери для відеонагляду у салонах водіїв, а незабаром такі камери з’являться і в салонах тролейбусів та трамваїв. Про це розповіли у прес-службі Львівської міської ради. 

В ЛКП “Львівелектротранс” повідомили, що вже в найближчий час очікують на поставку кількох комплектів відеонагляду для встановлення у тестовому режимі (поки що) у салонах громадського транспорту. Зараз водії електротранспорту та контролери проходять консультації – їх навчають, як потрібно буде поводитися у випадку виявлення порушення у транспорті з боку пасажирів.  

Чим обумовлені такі зміни в громадському транспорті і чому саме трамваї та тролейбуси Львова обладнають додатковими технічними засобами? Буквально нещодавно в одному з львівських трамваїв під час поїздки було травмовано чоловіка, який намагався не дати зловмисникам викрасти мобільний телефон. Як наслідок – поранення грудної клітки потерпілого і госпіталізація. Було відкрите кримінальне впровадження за цією справою. 

Зазначимо, що нерідко трапляються випадки і інших злочинів, особливо часто трапляються крадіжки та інші сутички, конфлікти між пасажирами, пасажирами та контролерами тощо. Тож встановлення відеокамер для нагляду має, з одного боку, дещо зупиняти зловмисників, які хочуть навмисно скоїти злочин, а з іншого боку – вчасно реагувати на такі ситуації і не допускати травмування пасажирів. 

Також у міській раді та в ЛКП “Львівелектротранс” зазначають, що зараз тривають пошуки зловмисників, які завдали поранень потерпілому. Поліція просить можливих свідків, очевидців цієї ситуації, звертатися з показами і допомогти знайти винуватців трагедії.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.