Четвер, 18 Квітня, 2024

10 нововведень листопада, які запровадять у Львові

В останній місяць осені львів’ян очікує низка нововведень. Стосуватимуться вони різних спектрів життя, пише “Львів Майбутнього“. Детальніше – читайте нижче.

Нові тролейбуси “Електрони”

Цього місяця по місту будуть їздити 10 нових тролейбусів “Електронів”. Загалом у межах кредиту ЄБРР їх закупили 50 одиниць. Всі тролейбуси Львів уже отримав і наразі їх випробовує. Новий транспорт відповідає усім вимогам і стандартам: оснащений кондиціонерами, має оновлені системи відстеження, шумоізоляцію, має вбудований wi-fi та зарядки для гаджетів. Орест Олеськів, очільник управління транспорту ЛМР, каже, що 50 нових тролейбусів рівномірно розподілять по основних маршрутах.

Інспектори з паркування

Юрій Діль, начальник управління безпеки міста, ще на початку минулого місяця заявив, що з листопада будуть штрафувати водії за неправильну парковку. У жовтні інспектори з паркування лише чіпляли чіпи з попередженнями на автомобілі, які стояли в недозволеному місці. А з листопада водії будуть змушені платити штрафи.

Ціни на газ

У листопадні вартість газу підніметься на 20%, порівняно з жовтневими цінами. Мінімальна вартість блакитного палива для підприємств, які закуповують щонайменше 50 тисяч кубометрів газу, становитиме 5878,8 за тисячу кубів. Також стрибнуть вгору ціни на товари та послуги.

Автокрісла для дітей

Верховна Рада України ввела законопроєкт, який передбачає штрафування водіїв, які возять дітей без автокрісла. Перше порушення коштуватиме 510 гривень, наступне – 850 грн. Це стосується і таксі. Проєкт має опублікуватися у “Голосі України”, але перед тим його має підписати Володимир Зеленський. Проте українцям вже зараз варто подбати про безпеку своїх дітей.

Нові авіанапрямки

Рейс Львів-Париж стане ще доступнішим. Авіапереліт на цей напрямок буде здійснюватись щосереди та щосуботи. Робитиме перельоти авіакомпанія SkyUp з 9 листопада. Також на кінець місяця планують відкрити і рейс до Тель-Авіва, який відбуватиметься кожного четверга та неділі.

ЦНАП у Рудному

цнап

У селищі Рудному, що на Львівщині, запрацював новий ЦНАП. На будування та облаштування нового центру витратили більш, як 8,5 мільйона гривень. Тепер різні адміністративні послуги для мешканців Рудного стали ще доступнішими.

Нові дорожні знаки

Наприкінці жовтня депутати ЛМР ухвалили прийнята нових дорожніх знаків. Вже в листопаді у тестовому режимі на львівських парковках будуть стояти нові знаки синього або білого кольору із зображенням дитячого візочка. Вони надаватимуть спеціальні місця для автомобілів із дітьми, для яких потрібно більше місця, аби витягти та розкласти візочок.

Голосування за проекти Громадського бюджету

львів

Львів’яни зможуть голосувати за найкращі проекти Громадського бюджету. Віддати свій голос можна із 1 до 15 листопада. Голосувати можуть жителі Львова, Брюхович, Рудного та Винників, як досягли 16-річного віку.

Купівля валюти та банківських металів

З 5 листопада українці матимуть змогу купити валюту в необмеженій кількості. Це стосується і банківських металів. Раніше було обмеження для фізичних осіб у 150 тисяч гривень на день. Також Нацбанк скасував вимоги, які зобов’язували фізичних осіб подавати документи, що підтверджували підстави проводити операції з купівлі безготівкової іноземної валюти.

Безвіз із Домініканою

З 13 листопада почне діяти безвізовий режим України із Домініканою. Українці матимуть змогу перебувати в цій країні до 90 днів протягом 180-денного періоду без оформлення візи. Те саме стосується домініканців в Україні. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.