Четвер, 18 Квітня, 2024

У Львові оголосили тендер на впровадження е-квитка

Вже тривалий час в місті Лева говорять про можливості впровадження в міському комунальному транспорті електронного квитка. Львів’янам пропонують впровадження єдиного квитка для всіх видів громадського транспорту в місті на основі безконтактної електронної пластикової картки. Таке впровадження обіцяє значно полегшити процес оплати проїзду в транспорті, однак коли електронний квиток стане дійсністю, а не суто предметом суперечок в місті? “Львів Майбутнього” повідомляє, що процес таки зрушив з місця: цими днями у Львові оголосили тендер на впровадження електронного квитка. 

Так, ще 16 листопада на сайті Європейського банку реконструкції та розвитку з’явилася інформація про тендер ЛКП “Львівавтодор” на впровадженні у місті Лева електронного квитка для оплати проїзду у громадському транспорті. Очікується, що майбутній контракт буде містити проектування, обладнання, програмне забезпечення, апаратні засоби, системи впровадження та інтеграційні послуги. Обов’язковою умовою також повинні стати послуги з технічного обслуговування. 

Електричний квиток передбачає і те, що переможець тендеру візьметься за закупівлю товарів, їх інсталяцію тощо. До прикладу, електронний квиток вимагає встановлення карт та читачів карт, ручних засобів контролю, мобільних додатків та обов’язкову інтеграцію з дійсними телекомунікаціями та системами. 

До слова, нагадуємо, що у Львові тривав конкурс на найкращу назву майбутнього електронного квитка. Згідно з результатами онлайн-голосування, перемогла назва “ЛеоКарт”, яка здобула понад 37% голосів львів’ян. 

Планується, що електронний квиток у міському громадському транспорті остаточно впровадять не пізніше 2020 року. Оплатити проїзд у транспорті можна буде і у водія, однак коштувати це буде значно дорожче. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.