Субота, 27 Квітня, 2024

Єдиний у Львові навчальний автодром забудували житлом

На місці навчального автодрому тепер стоїть новобудова. У планах збудувати ще 2 таких багатоповерхівки. Далі розповість “Львів Майбутнього”.

На території єдиного у Львові колишнього автодрому тепер знаходиться 9-поверхівка. Забудовник “Глобус Інвест” збудував багатоповерхівку на замовлення автошколи “Автоград”.  Станом на 11 листопада 2019 року залишилась лише одна невикуплена квартира. Керівники автошколи обіцяють знайти інше місце для автодрому ще з 2017 року. Проте результатів поки що немає. І поки учні автошколи вимушені вчитися їздити навколо нового будинку, керівництво облаштовується у нових квартирах на території колишнього автодрому.

Автошкола “Автоград” розташована за адресою вул. Пасічна, 49-а. Ця земельна ділянка належить місту. А ТзОВ “Львівський дорожній навчально-курсовий комбінат”  взяв у оренду цю територію. Автошкола отримала всі необхідні дозволи та документи: містобудівні умови, обмеження, погодження виконкому та сесії міськради. Мер міста Андрій Садовий ветував таке рішення, але депутати подолали вето і таки дозволили реалізацію  цього проєкту.

Анатолій Сіняк, керівник “Автограду” обіцяв забезпечення повноцінного функціонування цієї автошколи. Він підписав такий договір з департаментом містобудування ще у 2016 році.

Після початку будування житлового будинку у 2017 році Анатолій Сіняк казав, що вони перенесуть автодром за умови обміну на квартири в новобудові. Пообіцяв, що знайдуть ділянку в районі кільцеовї дороги, зроблять все необхідне: викуплять, заасфальтують, облаштують необхідними для водіння та навчання реквізитами.

І хоч обіцянок не дотримано, а квартири на Пасічній 49-а вже у розпорядженні працівників “Автограду”. Власником 3-кімнатних квартир став касир та бухгалтер. Доля власника ще однієї 1-кімнатної квартири визначать за результатами конкурсу.

Зараз, коли працівники “Автограду” обживаються у нових квартирах, директор автошколи переконує, що новобудова зовсім не заважає навчанню водіїв. Каже, що будинок обгородили, автівки можуть їздити навколо нього. І до того ж запевняє, що їхня автомобільна школа розрахована тільки на навчання початкового етапу: рух з місця, їзда заднім ходом та паркування, тому аварійні ситуації тут непередбачені.

За даними Анатолія Сіняка, нової території для облаштування автодрому так і не знайшли, мовляв, дуже дорого. Можливо, викуплять місце за межами міста, неподалік від Давидова. Також він запевняє, що автодром на Пасічній недоцільний для вантажівок та фур. Територію площею 2 га шукатимуть подалі від міста, аби вона повністю відповідала сучасним вимогам. А поки автошкола на Пасічній як працювала, так і працюватиме.

Не зважаючи на те, що за дозволом міськради на території “Автограду” була дозволена лише одна багатоповерхівка на 60 квартир, у 2018 році там почали будувати ще дві. Керівника “Автограду” каже:

“То не ми хотіли будувати, то забудовник хотів використати всю ділянку. Ми з ними вже договір розірвали”.

Володимир Феник, директор фірми забудовника “Глобал Інвест” розповів, що:

“нічого не знав про договір між містом та автошколою про можливий тільки один будинок на цій території”.

Каже, що його обманули і не повідомили про певні додатки до договору оренди.

“Якби знав, що там можна будувати тільки один будинок, навіть би не заходив на ту ділянку”, – додає.

Міська рада каже, що в разі, якщо хтось звернеться про містобудівні умови, вони відразу звернуться до  правоохоронних органів із запитом шахрайство.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.