Четвер, 25 Квітня, 2024

На Львівщині нова транспортна розв'язка – "турбо-карусель": де саме?

На території Львівської області завершують облаштування нової транспортної розв’язки, аналогів якій немає в регіоні. Мова йде про “турбо-карусель”, яку встановили на перехресті важливих транспортних шляхів у межах області, що мають статус доріг загального користування державного значення. Це автошляхи Т-14-25 (Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка) та Т-14-16 (Львів – Пустомити – Меденичі), передає Служба автомобільних доріг Львівщини на своїй офіційній сторінці у ФБ.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, саме на перехресті зазначених вище доріг облаштовано “турбо-карусель” – видовжене кільце, яке в центрі звужується, а по краях є ширшим. Така транспортна розв’язка має на меті підвищити рівень безпеки на цій ділянці дороги та спростити перетин двох автошляхів, зокрема переїзд з одного на інший, передає zaxid.net.

Розпочали роботи на цій ділянці доріг ще влітку 2018 року у межах відновлення дороги Львів – Пустомити – Меденичі. Усі роботи виконує турецька фірма “Онур”. Наразі роботи на цій ділянці автошляхів знаходяться на фінальній стадії, однак коли саме вони завершаться, зазначає адміністрація фірми, залежить від вчасного дофінансування. Станом на сьогодні відомо, що, окрім самої транспортної розв’язки, тут зробили асфальтобетонне дорожнє покриття з попереднім підсиленням основи, облаштували якісну систему дощової каналізації, встановили необхідні дорожні знаки, розмітку та огорожу. Відомо, що загальний кошторис цих робіт коливається в межах 225 млн грн, з них поки виділили 170 млн грн. За ці гроші також мають зробити автобусні зупинки, тротуари та освітлення поблизу населених пунктів.

Зазначимо, ці ремонтні роботи реалізовано у рамках проєкту щодо покращення стану автошляхів загального користування у Львівській області. Замовником є Служба автомобільних доріг Львівщини.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.